nieuws over motorcross

Off-road Veghel krijgt vervolg 18-10-15


De eerste editie van Offroad Veghel krijgt een vervolg en wel op zondag 18 oktober 2015. Op een prachtige nieuwe startlocatie!

Eerste editie van Offroad Veghel krijgt een vervolg en wel op zondag 18 oktober 2015.
Op een prachtige nieuwe startlocatie!

Offroad Veghel is heel blij dat B&W gemeente Veghel medewerking verleend om voor de
2e keer een offroad rit te kunnen organiseren.

Geen simpel ritje rond de kerk maar een prachtige rit van zo’n 60 kilometer, vol uitdagingen door het Brabantse land.

Kloppend hart hierbij is firma v. de Beeten-Meulendijks, aan de Erpseweg 9 - 5463PG Veghel, van waar de deelnemers vertrekken. Via grotendeels onverharde verbindingsstukken volgt de ene beproeving na de andere. Zo zijn er twee puin/zand bedrijven en een groot braakliggend industrieterrein in de route opgenomen.

Daarnaast worden 75 landbouwpercelen gebruikt waarbij we op enkele daarvan ware ma´splak crossbanen aan gaan leggen (met daarbij ook natuurlijke en kunstmatige hindernissen).

Daar waar de ma´s er nog niet af is wordt de route dwars door het ma´sveld gekneusd.

De eerste deelnemers vertrekken om 9.00 uur, de laatsten om 14.30 uur. Zowel bij start/finish als onderweg is er gelegenheid om iets te eten of te drinken. Ook zijn er een aantal tankstations dicht aan de route. Vanzelfsprekend mag je deze prachtige route meerdere keren rijden, als je daartoe in staat bent.

Het evenement is te plaatsen binnen het project “Wildcrossen in natuurgebieden”, met als doel het wildcrossen in de bossen en natuurterreinen te verminderen, onder andere door de offroadrijders ook in Brabant een alternatief te bieden. De bossen zelf worden gemeden; hoogstens een openbare weg door of pad langs de bossen is in de route opgenomen.

Het project heeft als doelstelling om een tiental offroad ritten verspreid over Brabant te organiseren. Wij als organisatie zijn deze uitdaging aangegaan. Het zou mooi zijn als andere rijders/clubs dit initiatief zouden doen volgen in andere gemeentes.
Immers, hoe meer ritten hoe meer alternatieven. Wij adviseren hier graag in.

Het vertrouwen in ons als organisatie bij de gemeente, grondeigenaren en aan- en omwonenden willen we ook zeker dit jaar niet schaden. Ons doel is om dit evenement ook de komende jaren een vaste plaats op de agenda te kunnen blijven geven. Help ons met positief gedrag om dit voor elkaar te krijgen. Blijf uit de bossen: niet alleen tijdens het evenement, maar ook daarvoor en erna.

We gaan daarom ook absoluut niet meer dan 975 deelnemers toelaten. Dit is het aantal waarvoor we vergunning hebben.

Om dit te realiseren gaan we:

Alleen met voorinschrijving via internet en betaling via iDEAL werken.

De inschrijving is nu geopend!!
Op zondag 18 oktober wordt er niet meer ingeschreven en je hoeft dus absoluut niet te komen als je geen betaalbewijs per e-mail hebt ontvangen!

De gemeente heeft in verband met de verkeersveiligheid besloten dat er geen Quads mogen deelnemen.

De rit in Veghel wordt georganiseerd onder de MON vlag. Ben je in het bezit van een MON startbewijs, trainingsbewijs of offroad bewijs, dan ben je vrijgesteld van een MON dagverzekering.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je kijken op:
www.offroadveghel.nl

offroadveghel.jpg

overzicht


menu