nieuws over motorcross

Dankers wint overtuigend in Mill!


Raivo Dankers wint overtuigend het ONK 85cc in Mill!
Loeka Thonies sluit laatste ONK 85 met een 3e plaats af en 2e in het totaal klassement.

JTX Racing feliciteert beide rijders !!

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport Team heeft op overtuigende wijze de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Mill weten te winnen. De rijder uit Heesch reed in alle ronden van beide manches aan de leiding en wist in zowel de eerste als de tweede manche als winnaar over de finish te komen.

De dag begon niet helemaal naar wens voor de rijder uit Heesch. In de training kende hij een klein mechanisch probleem waardoor hij slechts 1 snelle tijd op de klokken kon zetten. Gelukkig was deze tijd goed voor een derde plaats waarmee hij in beide manches een ideale startplaats uit kon zoeken.

In de eerste manche vertrok hij als een speer bij de start en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Op het snelle zandcircuit had hij al snel een goed ritme in handen en begon al in de beginfase weg te lopen bij zijn achtervolgers. Raivo reed makkelijk over de knippen en maakte maar weinig fouten. Dit zorgde ervoor dat hij de hele eerste manche naar zijn hand wist te zetten en als winnaar over de finish kwam.

Met veel zelfvertrouwen bereidde hij zich voor op de start van de tweede manche. Net als in de eerste manche zat hij er opnieuw goed bij en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Op het inmiddels zwaar geworden circuit had hij de juiste lijnen al snel gevonden en wist de concurrentie op een veilige afstand te houden. Geconcentreerd stuurde hij zijn JTX Racing KTM door de diepe sporen en bleef vlakke tijden op de klokken zetten. De tweede man bleef in deze man dichter in de buurt waardoor Raivo geen moment kon verslappen. Hij bleef scherp tot aan de finishvlag en pakte hiermee zijn vierde manchezege van het seizoen.

Met een dubbele mancheoverwinning in Mill won hij het dagklassement. In de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij op een derde plaats geeindigd. Aankomende zondag zal hij van start gaan in de strandrace in Vlissingen.

dankers11.jpg

overzicht


menu