nieuws over motorcross

Wedstrijd verslag JTX Team in Heerde


Noud van Kraaij scoort top vijf plaats in NK MX2 in Heerde. Noud van Kraaij van het JTX Racing team heeft in de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Heerde een top vijf plaats weten te behalen. Deze positie wist hij in de eerste manche te behalen. In de tweede manche kwam hij na een valpartij goed terug naar voren en wist hij er nog een twaalfde plaats uit te halen. John Cuppen kon zijn draai niet goed vinden op het circuit en kwam uit op een twaalfde en vijftiende plaats. Loeka Thonies kwam na twee matige starts terug naar een vijftiende en een dertiende plaats in de 125cc klasse.

Het circuit van Heerde lag er ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement goed bij. Wel werd deze gedurende de dag snel zwaarder en ontstonden er hele diepe sporen in de baan. Noud van Kraaij en John Cuppen kwalificeerden zich in de MX2 klasse als achtste en vijftiende voor de wedstrijd.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zaten beide rijders er niet goed bij en moesten aan een inhaalrace beginnen. Met Noud begon het na een aantal ronden echt lekker te gaan en hij wist zich dan ook verschillende rijders te passeren. Ook kon hij profiteren van een aantal valpartijen van rijders die voor hem reden waardoor hij de manche op een nette vijfde plaats af wist te sluiten. John kwam op een twintigste plaats uit de start maar kon niet echt lekker in zijn ritme komen. Hij reed veel te verkrampt en had veel moeite met het zware zandcircuit. Toch wist hij gedurende de wedstrijd verschillende rijders te passeren om uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish te komen.

In de tweede manche zaten beide rijders er beter bij na de start en was het Noud op een achtste plaats en Jonh daar op een tiende plaats niet ver achter. Helaas kwam John in de eerste ronde ten val en viel hierdoor helemaal terug tot in de achterhoede. Ook met Noud verliepen de eerste paar ronden niet lekker waardoor hij terugviel naar een dertiende plaats. Tot overmaat van ramp kwam hij ook nog ten val waarbij verschillende kostbare plaatsen verloren gingen. Noud begon fanatiek aan een inhaalrace en wist er toch nog een twaalfde plaats uit te slepen. John kon niet lekker in zijn ritme komen in de tweede manche. Ondanks dit wist hij niet van opgeven en knokte hij zich terug naar een vijftiende plaats.

Loeka Thonies kwam aan de start in de 125cc klasse. Voor Loeka begon de dag met een kleine tegenslag want al vrij snel in de training kreeg hij te kampen met een klein mechanisch probleem waardoor hij tot stilstand kwam. Loeka had hierdoor slechts 1 snelle ronde kunnen rijden maar gelukkig was dit voldoende voor een zesde trainingstijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Loeka niet goed weg en door een valpartij in de beginfase moest hij vanaf een veertigste plaats terug naar voren zien te komen. Alles werd in het werk gesteld om zoveel mogelijk rijders te passeren en dit ging hem goed. Loeka knokte zich uiteindelijk nog helemaal terug naar een vijftiende plaats.

Loeka ging in de tweede manche voor een betere start maar ook ditmaal werd hij net over het starthek ingesloten en moest hij vanaf een negenentwintigste plaats aan een inhaalrace beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een tiende plaats maar met nog drie te ronden te gaan begon zijn koppeling te slippen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit had tot gevolg dat er drie plaatsen verloren gingen en hij op een dertiende plaats werd afgevlagd.

Aankomende zondag zal het JTX Racing team van start gaan in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel.jtx_Heerde_1.JPGjtx_heerde_2.JPGjtx_heerde.JPG

overzicht


menu