nieuws over motorcross

Masters Axel


Noud van Kraaij scoort twee punten in de Dutch Masters of Motocross in Axel

Noud van Kraaij van het JTX Racing team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel twee punten weten te scoren. Van Kraaij kwam in de eerste manche vanuit de achterhoede terug naar een negentiende positie. In de tweede manche kwam hij als vierentwintigste over de finish. John Cuppen reed in de eerste manche lang in de punten maar finishte er uiteindelijk met een 21ste net buiten. In de tweede manche deed hij opnieuw een poging maar door een defect aan zijn gashandvat moest hij helaas vroegtijdig het rennerskwartier opzoeken.

Het doel voor John en Noud was om in de tijdtraining een tijd in de top dertig neer te zetten zodat ze in beide manches vanaf de eerste startrij mochten starten. Dit lukte met een 23ste tijd voor John en een 27ste tijd voor Noud.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zaten beide rijders er niet goed bij en moesten beiden van achter uit het veld terug naar voren komen. Met Noud ging het lekker en ondanks dat hij gedurende de wedstrijd een aantal mindere ronden kende, haalde hij er een nette negentiende plaats uit en scoorde hiermee twee punten. Ook met John ging het goed en hij reed in een groepje richting de top twintig. In de slotfase verloor hij een positie en viel terug naar een eenentwintigste positie. John bleef knokken tot aan de finishvlag maar kwam net iets tekort en werd op een eenentwintigste plaats afgevlagd.

De tweede manche begon met een tegenslag voor John want nadat hij goed weg was gekomen, haakte hij op het startveld met een andere rijder en viel hierdoor terug tot in de achterhoede. Met een strak tempo kwam hij gedurende de wedstrijd de top 25 binnen maar helaas kreeg hij toen af te rekenen met een mechanisch probleem. Het gashandvat ging niet verder open dan kwartgas en hierdoor besloot John om naar de pits te gaan om dit probleem te verhelpen. Met twee ronden achterstand kwam hij terug op het circuit maar niet veel later kwam het probleem weer terug waarna hij besloot om de wedstrijd te verlaten. Noud kwam redelijk weg bij de start en kwam rond de vijfentwintigste positie door de eerste bocht. Ondanks dat het circuit echt heel zwaar was geworden, ging het rijden goed en wist hij de manche op een vierentwintigste plaats af te sluiten.

Loeka Thonies probeerde in de training van de 125cc verschillende keren om een snelle tijd neer te zetten. Dit lukte niet goed waardoor hij niet verder kwam dan een zesentwintigste tijd. In de eerste manche wilde hij het graag beter doen maar door een slechte start kon hij pas op een vijfendertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Knokkend voor alles wat hij waard was werkte hij zich op naar een achtentwintigste plaats en deze positie heeft hij de rest van de manche in handen weten te houden. In de laatste ronde kreeg Loeka nog een tegenslag te verwerken want zijn motor ging kapot maar gelukkig wist hij toch de finishlijn te halen.

Voor de tweede manche is besloten om op de andere motor van start te gaan. Echter in de sighting lap ging de bougie van deze motor kapot en deze mocht voor de start niet gewisseld worden. Loeka reed na de start snel naar de pits om de bougie te wisselen en kwam met een ronde achterstand terug op het circuit. Het rijden ging een stuk beter dan in de eerste manche en na een fijn gereden wist hij toch nog terug te komen naar een 37ste positie.
Op zondag 24 april wordt de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden in Mill.

Afbeelding-80.JPGjohn_axel.jpgAfbeelding-14.JPG

overzicht


menu