nieuws over motorcross

Valkenswaard GP


Calvin Vlaanderen laat zijn potentieel zien in de Grand Prix van Valkenswaard

Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Valkenswaard zijn potentieel laten zien. Het hele weekend had hij de snelheid voor de top vijf en wist in de tweede manche op een mooie vijfde plaats over de finish te komen. Roberts Justs had het in de eerste manche moeilijk in de modderige omstandigheden maar bleef knokken om in zijn ritme te komen en werd uiteindelijk vijftiende. In de tweede manche begon hij sterk en reed zelfs op een zesde plaats toen hij tot twee keer toe ten val kwam en twaalfde werd.

Het weekend begon op zondag met een tegenslag voor het team. Thuisrijder Brian Bogers kwam tijdens de start van de kwalificatieheat ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Brian kon niets aan de valpartij doen omdat Max Anstie ineens vlak voor hem ten val kwam. Bogers vloog op hoge snelheid over de motor heen en brak hierbij zijn sleutelbeen. Op maandagochtend is hij gelijk geopereerd en zal nu even rust moeten houden alvorens hij de motortraining weer kan hervatten.

Calvin was op zondag goed op dreef met een derde tijd in de tijdtraining en een knappe vierde plaats in de kwalificatieheat. Dit was veelbelovend voor de wedstrijd op maandag. Ook Roberts reed een sterke kwalificatieheat en kwam vanaf een negende plaats terug naar een goede zevende positie.

De omstandigheden waren heel anders op maandag want door hevige regenval een uur voor de start lag er veel water op de baan. Roberts startte in de top tien maar kon in de modderige omstandigheden niet lekker in zijn ritme komen en viel terug naar een vijftiende positie. Ook met Calvin ging het niet lekker. Hij maakte teveel foutjes en tot overmaat van ramp begon zijn motor hevig te roken in de vierde ronde en verloor vermogen. Toen hij in de zevende ronde ten val kwam, kon hij zijn motor niet meer aan de praat krijgen en moest teleurgesteld terugkeren naar het rennerskwartier.

Beide rijders wilden het in de tweede manche graag beter doen en stonden dan ook gemotiveerd achter het starthek. Ze kwamen beiden goed uit de start en aan het einde van de eerste ronde was het Calvin op de vijfde plaats en Roberts op een zevende positie. Calvin had al snel een goede snelheid te pakken en werkte zich op naar een derde plaats. Helaas remde hij een aantal ronden later zijn machine stil en viel terug naar een zesde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd bleef hij knokken voor wat hij waard was en werkte zich terug op naar een vierde positie. Echter in de laatste ronde moest hij deze plaats nog weer afstaan en werd op een mooie vijfde plaats afgevlagd. Roberts kwam in het heetst van de strijd ten val en viel terug naar een negende plaats. Hij herstelde zich goed en wist lang stand te houden op deze positie. Echter in de slotfase kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Dit kostte hem verschillende posities maar toch wist hij de manche nog op een nette twaalfde plaats af te sluiten.

In het dagklassement eindigde Calvin op een dertiende plaats en Roberts legde beslag op een veertiende plaats. Na drie wedstrijden staat Roberts op een vijftiende, Brian op een achttiende en Calvin op een vierentwintigste plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Argentinie.

Commentaar Calvin Vlaanderen: ‘’Al met al was het een heel goed weekend voor mij. Ik ben tevreden over mijn rijden. Ik had het hele weekend de snelheid om in de top vijf te kunnen eindigen en dit gebeurde in de tweede manche. Door dit goede resultaat kijk ik nu al uit naar de volgende wedstrijd in Argentinie’’.

Commentaar Roberts Justs: ‘’Ik voelde me het hele weekend goed maar kon in de eerste manche niet in mijn ritme komen. In de tweede manche reed ik op een zesde plaats totdat ik even met Calvin in aanraking kwam en viel. Helaas viel ik later in de manche weer, dat was pech maar het rijden begint beter te gaan. Ik kijk erg uit naar de wedstrijd in Argentinie. Ik wil het team bedanken omdat zij dag en nacht werken om mij van het beste materiaal te voorzien’’.

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Argentinie.

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Pauls Jonass 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Brent van Doninck 34 Pnt
5 Benoit Paturel 29 Pnt
13 Calvin Vlaanderen 16 Pnt
14 Roberts Justs 15 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 150 Pnt
2 Pauls Jonass 112 Pnt
3 Jeremy Seewer 112 Pnt
4 Aleksandr Tonkov Wilvo Standing Construct Yamaha 91 Pnt
5 Brent van Doninck 78 Pnt
15 Roberts Justs 34 Pnt
18 Brian Bogers 25 Pnt
24 Calvin Vlaanderen 16 Pnt


valkenswaard2.jpgvalkenswaard3.jpgvalkenswaard4.jpg

overzicht


menu