nieuws over motorcross

Wedstrijd Westerbork.


Cuppen en van Kraaij zien podiumplaatsen door tegenslag in rook op gaan in Westerbork

Het JTX Racing KTM team heeft zich tijdens het Nederlands Kampioenschap MX2 in Westerbork goed van voren laten zien. Zowel John Cuppen als Noud van Kraaij waren op weg om een podiumplaats in de wacht te gaan slepen maar helaas door tegenslagen zagen ze deze kans beiden in rook op gaan.

Noud en John hadden hun draai al snel gevonden op het zandcircuit van Westerbork en wisten de training op een vierde en een zesde plaats af te sluiten. Toen het starthek in de eerste manche viel, vertrok de JTX KTM van Noud als een raket en als leider dook hij de eerste bocht in. Ook John zat er goed bij en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Noud wist de koppositie zo’n drie ronden in handen te houden maar werd toen gepasseerd door Freek van der Vlist. Noud probeerde aan te pikken en dit ging hem goed af. Toen Freek na vijftien minuten ten val kwam, kreeg Noud de koppositie terug in handen en wist de manche uiteindelijk winnend af te sluiten. Ook John reed een sterke eerste manche. In de beginfase stootte hij door naar een derde plaats. Heel even viel hij terug naar een vierde plaats maar dit was van korte duur. John werkte zich terug op naar een derde plaats en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

Na de goede resultaten van in de eerste manche stonden beide rijders met vertrouwen achter het starthek voor de tweede manche. Het was opnieuw Noud die een hele goede start wist te pakken en op een derde plaats uit de eerste bocht kwam. John kwam ditmaal iets minder goed uit de start en moest vanaf een twaalfde plaats aan een inhaalrace beginnen. Noud nam al snel de tweede plaats in handen en ook John stootte in de beginfase al door naar een vierde plaats. Noud wist leider Eric Leijtens goed te volgen totdat hij even in een bocht ten val kwam. Het kostte hem even wat tijd om terug in zijn ritme te komen maar handhaafde zich tot in de laatste ronde op een tweede plaats. Helaas kreeg hij toen af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten en een podiumplaats in rook op zag gaan. John reed een gat dicht van tien seconden op de derde man en wist deze rijder te passeren. Hij had een heel goed ritme in handen en wist alle moeilijke schansen nog te springen. Hij begon het gat tot aan de tweede man te dichten maar bij het inspringen van een bocht ging het mis. Hij kreeg net niet genoeg grip en sprong op een knip en kwam ten val. Met een zere hand reed hij de manche op karakter uit om zo toch nog wat punten te pakken. In het dagklassement eindigde John op een achtste plaats maar dit had net als voor Noud een podiumplaats kunnen zijn.

Rick Wennekes ging van start in het NK 125cc van de MON in Zijtaart. In de eerste manche reageerde hij snel toen het starthek viel maar helaas moest hij in de eerste bocht hard remmen voor een valpartij en kon hierdoor zijn weg pas op een eenentwintigste plaats vervolgen. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en kwam als zestiende over de finish.

In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start en moest van rond de vijfentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Hij probeerde zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken en knokte zich terug naar een achttiende plaats. Hier was hij niet helemaal tevreden mee en zelf vond hij dat er meer in had gezeten. In het dagklassement legde Rick beslag op een vijftiende plaats.

Aankomende zondag gaat het JTX Racing KTM team van start in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de KNMV in Lelystad.

arick-zijtaart.jpgajohn_westerbork.jpganoud_westerbork.jpg

overzicht


menu