nieuws over motorcross

John Cuppen wint eerste IMBA MX2 in Italie


In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. In de tweede ronde schoof hij gelijk door naar een tweede plaats en ging in de aanval op de leider. Binnen een aantal ronden wist hij deze te passeren en stootte door naar de koppositie. Door het tempo strak te houden wist hij de manche te winnen met een voorsprong van vijf seconden.

john_cuppen.jpg

Ook de tweede manche zette hij naar zijn hand. Hij pakte kopstart maar omdat hij in de eerste ronde een verkeerd spoor nam, werd hij gepasseerd en viel even terug naar een tweede plaats. John bleef de druk op de ketel houden en wist de koppositie na een aantal ronden terug in handen te nemen en de manche winnend af te sluiten.

In de derde manche spande het erom of hij de dagzege zou gaan pakken want hij kwam bijzonder slecht weg bij de start en moest vanaf een achttiende plaats terug naar voren zien te komen. In iedere ronde wist hij een aantal rijders te passeren en dit zorgde ervoor dat hij er nog een zesde plaats uit wist te halen.

Met een 1-1-6 in de manches pakte John de eindzege in Italie.

Noud van Kraaij vijfde in NK MX2 in Mill

Noud van Kraaij liet een goede snelheid zien in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Mill. In de tijdtraining ging het lekker. De baan was nog wel helemaal vlak maar de hoge snelheden bevielen hem wel waardoor hij een nette tweede tijd op de klokken wist te zetten. Door de geringe opkomst, werd er besloten om voor de manches de MX1 en MX2 klasse samen te voegen. Op een vierde plaats mocht Noud voor de eerste manche een plaats kiezen achter het starthek. Hij pakte een goede start maar werd in de eerste bocht te ver naar buiten gedreven waardoor hij er toch niet goed bij zat. Noud begon aan een opmars en kwam in een hoog tempo terug naar een derde plaats. Helaas sloeg een valpartij hem vele plaatsen terug waardoor hij genoegen moest nemen met een twaalfde plaats.

noud_vankraaij.jpg

In de tweede manche wilde de rijder uit Boven Leeuwen graag zijn revanche nemen maar dit lukte niet. Na een redelijke start kon hij niet goed in zijn ritme komen en kwam daardoor niet verder dan een zevende plaats. In het dagklassement waren zijn resultaten goed voor een vijfde plaats in de MX2 klasse.

Jorn Zoutekouw en Rick Wennekes finishen hoog in het NK MX2 Jeugd in Wanssum

Jorn Zoetekouw en Rick Wennekes deden het op zaterdag beiden goed in het NK MX2 Jeugd van de MON in Wanssum. Nadat Jorn in de tijdtraining de snelste tijd neer had weten te zetten, was het in de eerste manche Rick die kopstart wist te pakken. Omdat hij na een aantal bochten een verkeerd spoor koos, wist Jorn hem te passeren en nam de koppositie over. Jorn reed een strakke wedstrijd en gaf de eerste plaats in de rest van de manche niet meer uit handen. Rick zat in deze manche niet zo lekker in zijn ritme en moest hierdoor nog twee plaatsen prijsgeven en kwam op een vierde plaats over de finish.

.jorn_zoetekouw.jpg

Jorn had de smaak van het winnen duidelijk te pakken na de eerste manche en wist ook de tweede manche winnend af te sluiten. Rick kwam heel slecht uit de start en kwam pas op een laatste plaats door de eerste bocht. Gelijk begon hij aan een opmars en kwam met een goed ritme nog helemaal terug naar een vierde plaats.

Jorn schreef het dagklassement op zijn naam en Rick wist in het dagklassement vierde te worden.overzicht


menu