nieuws over motorcross

Noud van Kraaij scoort top drie plaats in het NK MX2 in Halle


Noud van Kraaij van het JTX Racing team heeft in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de KNMV in Halle een top drie plaats weten te scoren. Noud begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een vierde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start maar toch verloor hij een paar plaatsen omdat hij weggleed in de startbocht. Hij herstelde zich goed en wist na een goed gereden wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij na een slechte start en een valpartij in de beginfase hard terug naar voren en wist er toen nog een negende plaats uit te slepen. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

John Cuppen kwam aan de start in het NK MX2 van de MON in Eersel. Hij begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. De start van de eerste manche was goed en op een derde plaats kwam hij over de eerste bult. In de beginfase liep hij te hard van stapel en pompte zich daarom helemaal op. Dit had tot gevolg dat hij opgepompte armen kreeg en het tempo moest laten zakken. Omdat hij andere lijnen moest gaan rijden, kwamen verschillende rijders hem voorbij en kwam hij op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche kon John niet lekker in zijn ritme komen. Hij startte rond de zevende plaats maar had het moeilijk om het verschil te maken omdat de rijders allemaal bijna even hard reden. John kwam op een vijfde plaats over de finish en werd hiermee zesde in het dagklassement.

Loeka Thonies rijdt normaal in het NK 125cc van de KNMV maar ging op zondag van start in de MX2 klasse van de MON in Eersel. Zijn dag begon niet helemaal naar wens want in de training had zijn motor geen vermogen waardoor hij niet verder kwam dan een eenentwintigste tijd. In de eerste manche werd hij na een redelijke start zestiende en in de tweede manche kwam hij na een start in de middenmoot op een achttiende plaats over de finish. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een zeventiende plaats.

Robin Holtmeulen wist het podium te halen bij de MX1 nationalen. In de eerste manche kwam hij vanaf een zestiende plaats helemaal teruggereden naar een derde positie. De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij met goede rondetijden vanaf een zesde plaats terug naar een tweede plaats. Hij werkte zich op tot aan het achterwiel van de kopman maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats en hiermee derde werd in het dagklassement.

Jorn Zoetekouw en Rick Wennekes reden een dag eerder op het circuit van Eersel een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd. Jorn reed in de beginfase van de eerste manche goed mee in de top drie totdat hij zoveel last kreeg van harde onderarmen dat hij het stuur bijna niet meer vast kon houden. Hij moest het tempo laten zakken en kwam uiteindelijk moegestreden op een elfde plaats over de finish. Rick kwam in de eerste manche slecht uit de start maar had al snel een goed ritme in handen. Jammer genoeg werd zijn opmars regelmatig onderbroken omdat hij niet snel genoeg langs een rijder kon komen waardoor hij genoegen moest nemen met een eenentwintigste plaats.

In de tweede manche heeft Jorn zijn eigen wedstrijd gereden in de hoop dat hij niet opnieuw opgepompte armen zou krijgen. Dit lukte goed en dit resulteerde in een tiende plaats op de finish. Ook Rick pakte een goede start in de tweede manche en wist uiteindelijk twee plaatsen achter Jorn op een dertiende plaats over de finish te komen.

Mike Otten reed na vijf maanden blessureleed weer zijn eerste wedstrijd in de MX1 klasse in Berghem. Omdat hij pas drie keer met de motor had getraind, was hij nog niet helemaal klaar om al in dit geweld van start te gaan. Toch was deze wedstrijd een goede training voor Mike waarin hij zijn wedstrijdritme weer een beetje op kon pakken. In de eerste manche werd hij zeventiende en in de tweede manche leek hij op een zestiende plaats af te stevenen totdat een valpartij in de laatste ronde roet in het eten gooide en hij op een 22ste plaats werd afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een achttiende plaats in het dagklassement.

Deze week zullen de rijders van het JTX Racing team weer hard gaan trainen om aankomend weekend met frisse moed aan de start te verschijnen in hun volgende wedstrijd.

noud_2016.jpg

overzicht


menu