nieuws over motorcross

Brian Bogers klimt naar derde plaats in de Dutch Masters of Motocross


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de tussenstand om de Masters of Motocross opgeklommen naar een derde plaas. Ondanks dat de Eindhovenaar niet fit aan de start kwam in de derde wedstrijd in Markelo wist hij er met een 5-3 in de manches toch een vierde plaats in het dagklassement uit te halen.

Brian was de enige rijder van het team die in staat was om in actie te komen in Markelo. Calvin Vlaanderen en Roberts Justs zijn beiden in de Grand Prix van Frankrijk ten val gekomen en zijn nog niet hersteld van hun opgelopen blessures. Calvin zal op maandag een pols specialist bezoeken voor verder onderzoek en advies. Roberts heeft op vrijdag nog met de motor getraind, in de hoop dat hij in Markelo zou kunnen rijden. Echter op zaterdag kwam de hoofdpijn toch weer opzetten waardoor er op doktersadvies is besloten om niet te rijden in Markelo.

Brian heeft naar omstandigheden een goede wedstrijd gereden. Op donderdag zag het er naar uit dat ook hij niet van start zou kunnen gaan in Markelo. Brian was in de tijdtraining in Frankrijk hard ten val gekomen en ondervond hier toch veel hinder van. Ondanks dit wilde hij het graag proberen en overtuigde zichzelf door in de tijdtraining een mooie tweede tijd neer te zetten.

In de eerste manche reed hij na een goede start lang op een derde plaats. Door de blessure zat hij niet helemaal lekker in zijn ritme en dit zorgde ervoor dat hij nog twee plaatsen af moest staan en moegestreden op een vijfde plaats over de finish kwam. In de tweede manche is er de hele wedstrijd in de regen gereden. Brian zat er opnieuw goed bij en slaagde erin om in de beginfase goed mee te rijden met de tweede man. Dit zorgde ervoor dat hij een gat wist te slaan op zijn achtervolgers en op een sterke derde plaats over de finish wist te komen.

‘’Gelukkig is het allemaal goed uitgepakt voor Brian. In eerste instantie leek het op donderdag allemaal nog niet zo positief maar hij heeft twee hele bekeken manches gereden en we zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat’’: vertelt teammanager Martin van Genderen.

Met een 5-3 in de manches eindigde Brian op een vierde plaats in het dagklassement. Met deze goede resultaten is hij in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross opgeklommen naar een derde plaats. Volgend weekend zal het HSF Logistics Motorsport team aan de start komen in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Britse Matterley Basin.

‘’In de eerste manche zat ik niet helemaal lekker in mijn ritme waardoor ik de derde plaats niet vast wist te houden. Dit lukte wel in de tweede manche want toen ging het rijden een stuk beter. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix op het circuit van Matterley Basin’’: concludeert Brian Bogers.

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Markelo:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Brian Bogers 35 Pnt
5 Conrad Mewse 31 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross na Markelo

1. Herlings 150
2. Anstie 98
3. Bogers 84
4. Mewse 64
5. Aleksandr Tonkov

brian_markelo.jpg

overzicht


menu