nieuws over motorcross

Vlaanderen en Justs moeten Grand Prix van Engeland missen


Het HSF Logistics motorsport team zal tijdens de elfde wedstrijd om het wereld kampioenschap in het Britse Matterley Basin Calvin Vlaanderen en Roberts Justs moeten missen. Beide rijders kwamen bij de vorige Grand Prix in Frankrijk hard ten val en blesseerden zich hierbij.

In eerste instantie leek er niets gebroken te zijn bij Calvin maar een extra onderzoek op maandag wees anders uit. Vlaanderen heeft een botje bij zijn schouderblad gebroken en zal rust moeten houden. Dit betekent dat hij ook de volgende Grand Prix in Mantova mist.

Roberts Justs liep een zware hersenschudding op waarvan hij nu nog steeds hinder van ondervind. De dokter heeft hem rust voor geschreven en het is afwachten of hij op tijd fit zal zijn voor de volgende Grand Prix in Mantova.

Door het wegvallen van Vlaanderen en Justs is het team verkleint van vijf naar drie rijders. Brian Bogers (MX2), Max Engelen (EMX250) en Raivo Dankers (EMX125) zullen wel in actie komen in Engeland.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: "Helaas horen blessures bij onze sport. Ze komen ook nooit op het juiste moment. Voor Calvin was het gelijk duidelijk dat hij niet kon starten in Engeland maar voor Roberts hebben we lang hoop gehouden. Ik hoop dat Brian Bogers zijn goede rijden van de laatste weken verder kan zetten en dat ook onze EK jongens iets moois kunnen laten zien".

7HSF_Zondag_Kegums.jpg

overzicht


menu