nieuws over motorcross

Max Engelen scoort top tien plaats in de Dutch Masters in Markelo


Max Engelen van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche reed hij een strak tempo en wist hij op een tiende plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche reed rond deze positie totdat twee valpartijen ervoor zorgden dat hij uiteindelijk buiten de punten finishte.

Max heeft veel goede herinneringen aan dit circuit, alhoewel het wel een erg korte baan is waardoor het al snel druk is. De opkomst was sterk met verschillende Grand Prix rijders aan de start waaronder WK leider Jeffrey Herlings en Davy Pootjes, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing met drie rijders en uiteraard teammaat Brian Bogers.

In de training kon Max geen snelle ronde goed afmaken zonder dat hij een keer van het gas af moest. Daarnaast had hij niet helemaal de goede bandenkeuze gemaakt. Dit zorgde ervoor dat hij pas in de tiende ronde zijn snelste tijd neer wist te zetten waarmee hij uitkwam op een twaalfde plaats.

De start van de eerste manche was niet heel goed maar door slim door de eerste twee bochten te rijden verdween hij toch op een achtste plaats het bos in. In de beginfase hield hij zich goed staande maar door een klein foutje in de derde ronde viel hij twee plaatsen terug en kwam op een tiende plaats te rijden. In de rest van de wedstrijd reed hij een goede en foutloze manche waarin hij op een goede tiende plaats over de finish wist te komen.

In de tweede manche kwam hij op een elfde plaats uit de start en wist gelijk goed aan te pikken bij de rijders voor hem. Helaas kreeg hij in de derde ronde een tegenslag te verwerken. Bij een onbezonnen actie van een andere rijder die hem voorbij wilde springen, raakten de beide rijders elkaar en dit had tot gevolg dat Max hard ten val kwam. Omdat hij eerst verschillende rijders moest ontwijken voordat hij weer terug op de motor kon stappen, kon hij zijn weg pas in de dertig vervolgen. Hij herstelde zich goed en wist al snel terug te komen naar een 23ste plaats. Echter in het heetst van de strijd kwam hij in aanraking met een langzamere rijder die van zijn lijn afweek en ging er opnieuw hard af. Hierdoor kon Max niet anders dan de wedstrijd uitrijden op een vierentwintigste plaats.

Aankomend weekend gaat voor Max het Europees Kampioenschap MX2 verder op het circuit van Matterley Basin in Engeland.

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Markelo:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Brian Bogers 35 Pnt
5 Conrad Mewse 31 Pnt
15 Max Engelen 12 Pnt

Afbeelding-57.JPG

overzicht


menu