nieuws over motorcross

Brian Bogers na sterke inhaalraces in de top tien in Britse Grand Prix


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin in beide manches een inhaalrace moeten rijden. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij niet goed weg bij de start en moest van buiten de top twintig naar voren zien te komen. Dit ging hem goed af want met een 10-7 in de manches wist hij de Grand Prix op een nette achtste plaats af te sluiten.

Brian was de enige rijder van het HSF Logistics Motorsport team die in de MX2 klasse aan de start kwam in Engeland. Calvin Vlaanderen en Roberts Justs kampen beiden nog met blessures waardoor zij niet in actie konden komen. Brian kende een redelijk goede zaterdag en wist zich op een tiende plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

Helaas slaagde hij er in beide manches op zondag niet in om een goede start te pakken. Beide keren kwam hij buiten de top twintig door de eerste bocht en moest aan een inhaalrace beginnen. ‘’In de eerste manche werd ik nog tiende maar toen lag mijn snelheid niet hoog genoeg. Voor de tweede manche hadden we een ander achtertandwiel op de motor gelegd maar ook dit hielp niet om een betere start te pakken. Het rijden ging toen wel een stuk beter en dit zorgde ervoor dat ik zevende werd. Dit weekend had ik drie keer een slechte start en daar zullen we aankomende week aan gaan werken’’: vertelt een tevreden Brian Bogers.

In het dagklassement eindigde de Eindhovenaar op een achtste plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een elfde plaats staan.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: ‘’Brian had een goed weekend. Zijn starts waren iets minder maar je kunt zien dat hij, op dit moment, ook in staat is om bij een mindere start toch naar zijn plaats te rijden (Top 10). Hij heeft hard gewerkt en hij / wij kunnen tevreden zijn’’.

Het HSF Logistics Motorsport team zal deze week afreizen naar het Italiaanse Mantova waar volgend weekend de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt verreden.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Engeland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Dylan Ferrandis 44 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 36 Pnt
5 Max Anstie 31 Pnt
8 Brian Bogers 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 547 Pnt
2 Jeremy Seewer 399 Pnt
3 Pauls Jonass 370 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 298 Pnt
5 Benoit Paturel 293 Pnt
11 Brian Bogers 175 Pnt

brianengeland.jpg

overzicht


menu