nieuws over motorcross

Brian Bogers op het podium in de Grand Prix MX2 in Lombardije


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova een topprestatie neergezet. Bogers wist na een ijzersterke eerste manche op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche liet hij zien dat het geen geluk was want toen kwam hij van buiten de top tien terug naar een derde plaats en hiermee verzekerde hij zich van een tweede plaats in het dagklassement.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd kreeg Brian een flinke tegenslag voor de kiezen. Zijn oma overleed namelijk op donderdag en hier had hij het op vrijdag erg zwaar mee. Op zaterdag liep het allemaal al redelijk goed en wist Brian zich als zesde te kwalificeren en verzekerde zich hiermee van een hele goede plaats achter het starthek.

Op zijn door Volleberg getunede JTX Racing KTM machine pakte hij in de eerste manche een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al snel door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens opende hij de jacht op de kopman en ook die wist hij te passeren. Nadat hij even aan de leiding had gereden, kwam WK leider Jeffrey Herlings hem voorbij maar Brian maakte zich hier niet druk om en bleef zijn eigen wedstrijd rijden. Hij sloeg een gat ten opzichte van de derde man en hield dit de rest van de wedstrijd goed in de gaten. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij op een tweede plaats over de finish te komen en pakte hiermee zijn beste mancheresultaat in een Grand Prix ooit.

In de tweede manche liet Bogers zien dat zijn resultaat van in de eerste manche geen toevalstreffer was. Hij kwam ditmaal niet zo goed uit de start en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. In temperaturen van boven de 35 graden ging hij de strijd aan met de concurrentie. De ene na de andere wist hij een plaats terug te verwijzen en dit zorgde ervoor dat hij met nog een aantal ronden te gaan de derde plaats in handen kreeg. In de slotfase wilde Brian geen onnodige fouten maken en het lukte hem om op een derde plaats over de finish te komen.

Met een 2-3 in de manches eindigde hij achter Jeffrey Herlings op een tweede plaats in de Grand Prix. Dit is voor Brian, maar ook voor het HSF Logistics Motorsport team het beste resultaat ooit in een Grand Prix. Dankzij de vele punten die hij vandaag heeft gescoord is hij de tiende man in de tussenstand in een hoog tempo genaderd en staat hij er nog slechts twee punten achter.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik had dit echt niet verwacht maar mijn resultaat van in de eerste manche was geen geluk. In de tweede manche heb ik laten zien dat ik van een elfde plaats terug kan komen naar een derde plaats. Voor mij is dit mijn eerste podium en ik kan niet beschrijven hoe geweldig gevoel dit geeft. Ik wil iedereen bedanken en dan in het bijzonder HSF Logistics en John van den Berk, zonder hun was het nooit gelukt. Helaas konden mijn ouders hier vandaag niet bij zijn omdat mijn oma op donderdag is overleden en hierdoor had ik het op vrijdag voor de wedstrijd erg zwaar’’.

Commentaar assistent teammanager Joep Teunesen: ‘’Wat een weekend met een temperatuur van 35 graden en tijdens de wedstrijd 45 graden. Brian heeft een geweldige prestatie neergezet ondanks dat hij geen goede voorbereiding op deze wedstrijd heeft gehad. Dit bewijst wel hoe sterk hij mentaal is. Op zondagochtend voelden we al dat er misschien iets moois stond te gebeuren. Er hing een hele relaxte sfeer binnen het team en dat maakt zo’n prestatie dan alleen nog maar mooier’’.

Het wereldkampioenschap MX2 ligt nu vier weken stil alvorens het verder zal gaan in Loket, Tsjechie. Aankomend weekend zal het HSF Logistics Motorsport team van start gaan in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

Daguitslag GP MX2 in Mantova:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Brian Bogers 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 35 Pnt
4 Thomas Covington 34 Pnt
5 Pauls Jonass 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 597 Pnt
2 Jeremy Seewer 428 Pnt
3 Pauls Jonass 403 Pnt
4 Benoit Paturel 325 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 320 Pnt
11 Brian Bogers 217 Pntteam_mantova.jpg

overzicht


menu