nieuws over motorcross

Raivo Dankers scoort een top tien plaats in het EK 125cc in Mantova


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in de zesde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Italiaanse Mantova een manche in de top tien geeindigd. In de eerste manche kwam de rijder uit Heesch van rond de twintigste plaats helemaal terug naar een zevende plaats maar werd door een valpartij uiteindelijk netjes negende. In de tweede manche reed hij opnieuw in de punten maar door twee valpartijen finishte hij toen op een 22ste plaats.

Op het zanderige circuit van Mantova had Raivo zijn draai al snel gevonden in de training. Hij zette in zijn groep een vijfde tijd op de klokken en mocht hiermee in beide manches als negende een plaats zoeken achter het starthek. De groep waarin Raivo reed was de snelste groep waardoor hij wist dat het met zijn snelheid goed zat om te gaan strijden voor de punten.

In de eerste manche kwam Raivo gezien zijn vorige starts best goed weg en kon op een achttiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de warme omstandigheden van rond de 35 graden reed hij een strak tempo en kwam steeds verder terug naar voren. Jammer genoeg maakte hij op een zevende plaats rijdend even een foutje toen hij het gat tot aan de vijfde en zesde man aan het dichtrijden was. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een dertiende plaats. Na de valpartij had hij mede door de warmte even een dipje maar hij vocht door tot aan de finishvlag en wist op een mooie negende plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was nog beter dan die van in de eerste manche en ditmaal kwam hij op een veertiende plaats uit de eerste bocht. In het heetst van de strijd maakte hij in de tweede ronde een foutje en viel terug naar een zeventiende plaats. Raivo ging gelijk de strijd weer aan met de rijders voor hem maar kwam in het heetst van de strijd nog een keer ten val. Omdat zijn motor ongelukkig lag duurde het lang voordat Raivo weer weg was en dit zorgde ervoor dat hij vanaf een dertigste plaats aan een inhaalrace moest beginnen. Met een goed tempo kwam hij naar voren en wist in de laatste ronde zijn snelste rondetijd van de manche neer te zetten. Dit resulteerde uiteindelijk in een 22ste plaats waarmee hij net niet tot scoren kwam.

Met een 9-22 in de manches eindigde de rijder uit Heesch op een veertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij momenteel de 35ste plaats. Aankomende zondag staat voor Raivo de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Emmercompascuum.

Daguitslag EMX125 in Mantova:

1 Stephen Rubini 47 Pnt
2 Jago Geerts 45 Pnt
3 Gianluca Facchetti 36 Pnt
4 Brian Moreau 32 Pnt
5 Kim Savaste 32 Pnt
14 Raivo Dankers 12 Pnt


HSF_Mantova201617.jpg

overzicht


menu