nieuws over motorcross

Cuppen en van Kraaij scoren goed in de Dutch Masters in Emmercompascuum


Noud van Kraaij en John Cuppen van het JTX Racing team deden het goed in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum. Noud reed een zestiende tijd in de tijdtraining. In de eerste manche startte hij op een vijfde plek. Zeker een kwartier wist hij het hoge tempo te volgen, maar dat was eigenlijk teveel voor hem. Noud werd vijftiende. In de tweede manche had Noud een slechte start en viel in de eerste ronde. Noud vocht voor wat hij waard was en klom heel knap terug van plaats 35 naar plaats 18.

John had moeite om goede lijnen te vinden tijdens de tijdtraining en moest daarom genoegen nemen met een plek buiten de top 20. In de eerste heat was zijn start goed en begon hij in de top 15 aan de wedstrijd. Al snel kon hij doorschuiven naar een plek rond de top 10. Rijdend op een elfde positie ging John het duel aan met de concurrentie. Hij kwam echter in aanraking met een andere rijder, verloor een paar plaatsen en werd op een dertiende plaats afgevlagd.

In de tweede heat was zijn start wederom goed, maar werd hij met het uitrijden van de eerste bocht ingesloten en viel daardoor terug naar plek 18. Al snel vocht John terug naar een veertiende plek. John wist hij op het laatst nog één plekje omhoog te klimmen en werd dertiende!

Loeka Thonies stond aan de start in de 125cc klasse bij de Dutch Masters in Emmercompascuum. In de tijdtraining wist Loeka een paar rondes goed aan te zetten en daardoor een tiende plaats te noteren. De eerste manche startte goed voor Loeka, maar ondanks dat moest Loeka een paar plekken inleveren. Rijdend op een vijfde positie, werd het uiteindelijk een mooie negende plek. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start en reed in de beginfase op een zesde plaats. Helaas kon hij dit niet volhouden en moest hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijsgeven en kwam op een dertiende plaats over de finish.

Rick Wennekes deed mee aan het NK MX2 jeugd in Horst. In de training ging het direct al mis: motor kapot. Toch vol goede moed begonnen aan de eerste manche. Hoewel de start beter had gekund, wist Rick terug te rijden naar een achttiende plek. In de tweede manche had Rick een superstart. Derde was Rick in de eerste bocht maar in de eerste ronde werd hij van de motor gereden en lag hij eronder. Hij kon dus niet snel wegrijden. Een zelfde voorval herhaalde zich: wederom werd hij van de motor afgereden. Uiteindelijk haalde hij een negentiende plek en werd hiermee twintigste in het dagklassement.

Robin Holtmeulen ging van start in het NK MX1 nationalen in Horst. In de eerste manche kreeg hij weinig ritme en werd uiteindelijk derde. De tweede manche startte Robin op plek 10. Door heen en weer geslinger van rijders, vloog er één rijder tegen het voorwiel aan van Robin. Vier man vloog er bovenop en Robin wist direct dat het foute boel was. Ondanks veel pijn in zijn linker onderbeen, verbeet hij de steken en reed hij verder. Rustig reed hij zijn rondes verder, zonder onnodig risico's te nemen. Om toch punten te pakken reed hij naar een zestiende plek toe. Met de finish in zicht was Robin blij dat het erop zat. In het ziekenhuis bleek dat er twee flinke scheuren in zijn kuitbeen waren ontstaan. Robin hoopt op tijd hersteld te zijn voor het EK Enduro in Letland.

Aanstaande zondag zal het JTX Racing team aan de start komen in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Halle.


Afbeelding-163.JPG

overzicht


menu