nieuws over motorcross

Brian Bogers vierde in de Dutch Masters MX2 in Emmen


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum op een vierde plaats geeindigd. Nadat de Eindhovenaar in de eerste manche op een vijfde plaats over de finish was gekomen, reed hij in de beginfase van de tweede manche aan de leiding. Hij vocht in de beginfase goed mee in de kopgroep en wist er een vierde plaats uit te halen. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Na zijn podiumplaats in de Grand Prix van Lombardije zat de stemming er goed in binnen het team. In de week voor de wedstrijd in Emmercompascuum werd het materiaal met zorg geprepareerd en waren ze er klaar voor om er tegenaan te gaan. Het circuit lag er gezien de vele regenval perfect bij en hierdoor konden de rijders op een droge baan beginnen aan hun training. Brian nam zijn tijd om het circuit in zich op te nemen en voerde het tempo gedurende de sessie op. Hij benutte de ruimte op de baan en zette een vierde tijd op de klokken.

In de eerste manche vertrok de JTX Racing KTM goed bij de start en in de kopgroep kon hij aan de wedstrijd beginnen. Al snel had hij de derde plaats in handen en wist deze positie een aantal ronden vast te houden. Omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen moest hij gedurende de wedstrijd Davy Pootjes en Jorge Prado laten passeren waardoor hij niet helemaal tevreden op een vijfde plaats over de finish kwam.

Vol vuur ging Brian in de tweede manche van start. Hij zat er opnieuw goed bij en kwam als leider uit de eerste ronde. Hij stond gelijk flink onder druk maar hij weerde zich kranig en liet zich het kaas niet van het brood eten. Heel lang reed Brian op een derde plaats maar in de slotfase kwam Max Anstie er nog langs waardoor hij de manche afsloot op een vierde plaats.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: ‘’Het waren mooie wedstrijden vandaag in een goed georganiseerde serie. We zitten in de verkeerde hoek met geblesseerde rijders en wat pech. Hierdoor konden we helaas maar met 1 Grand Prix rijder aan de start komen. Calvin Vlaanderen mag maandag pas weer gaan rijden. De schouderbreuk lijkt genezen en hij kan weer langzaam aan de belasting op de schouder gaan werken. Roberts Justs is nog steeds niet hersteld van zijn hersenschudding. Hij is terug naar Letland en krijgt op dinsdag de uitslag van de dokter. Max Engelen is met pijn in zijn rug huiswaarts gekeerd. Dit was jammer omdat hij sterk trainde vanochtend. Raivo Dankers reed goed maar kreeg helaas in de sighting lap voor de eerste manche af te rekenen met een technisch probleem. In de tweede manche reed hij sterk en wist hij vierde te worden. Al met al hebben we teveel rijders thuis en niet op de baan, iets wat in schril contrast staat met het podium in Mantova’’.

In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross blijft Brian op een derde plaats staan. Aanstaande zondag wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden op het mooie circuit van Halle.

Daguitslag MX2: 1. Jeffrey Herlings (NL) KTM 1+1; 2. Max Anstie (GB), Husqvarna 2+2; 3. Davy Pootjes, KTM, 3+3; 4. Brian Bogers, KTM, 5+4; 5. Jorge Prado Garcia, E, KTM 4+7.

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX2: 1. Herlings 200 (kampioen); 2. Anstie 140; 3. Bogers 118; 4. Pootjes 92; 5. Lars van Berkel, Husqvarna , 68.Afbeelding-157.JPG

overzicht


menu