nieuws over motorcross

Hoogte en dieptepunten voor het JTX Racing team in de Dutch Masters in Halle


Het JTX Racing team kwam afgelopen zondag aan de start in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Halle. In de hitte gaven de rijders alles wat ze in huis hadden met als hoogtepunt een negende plaats voor Loeka Thonies in de 125cc klasse en een vijftiende en een zestiende plaats voor John Cuppen en Noud van Kraaij in de MX2 klasse.

Loeka kon in de tijdtraining helemaal niet lekker in zijn ritme komen. Wat hij ook probeerde, hij kreeg het niet voor elkaar om een snelle ronde neer te zetten en kwam niet verder dan een 27ste tijd. De eerste manche begon echter heel anders dan dat de tijdtraining verlopen was. Loeka reageerde snel toen het starthek viel en wist op zijn JTX KTM machine kopstart te pakken. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten omdat de bougie van zijn motor kapot ging. Dit had tot gevolg dat hij het tempo moest laten zakken. Hierbij gingen vele plaatsen verloren en nadat Loeka een ronde in de pits had gestaan, kwam hij niet verder dan een vierendertigste plaats. Met nieuwe motivatie stond Loeka achter het starthek voor de tweede manche. Wederom wist hij een hele goede start te pakken en sloot de manche ditmaal af op een mooie negende plaats. Ondanks dat hij in de eerste manche niet tot scoren kwam, wist hij in het dagklassement toch nog beslag te leggen op een dertiende plaats. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is hij op een zeventiende plaats geeindigd.

John Cuppen en Noud van Kraaij kwamen aan de start in de MX2 klasse in Halle. Met Noud ging het in de training best lekker en hij wist een achttiende tijd op de klokken. Dit was in een veld met veel Grand Prix toppers een prima prestatie. John had het in de training moeilijker. De baan was nog erg vlak en hierdoor lag de snelheid hoog. John zette verschillende keren aan maar kwam niet verder dan een zevenentwintigste plaats.

In de eerste manche kwamen beide rijders rond de twintigste plaats uit de start. Noud wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een zestiende plaats over de finish. John werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zeventiende plaats en wist hier een aantal ronden op stand te houden. Echter door een kleine schuiver werd hij teruggeslagen naar een vijfentwintigste plaats. Gelijk ging hij terug in de achtervolging maar toen hij op de lange tafelberg bijna voorover ging, zakte hij door zijn schouder en had er even geen kracht/gevoel meer in. Met een van pijn vertrokken gezicht zocht John de pits op maar toen de pijn na een aantal minuten weg trok, is hij terug het circuit op gegaan en heeft hij de wedstrijd rustig uitgereden.

Nadat John flink wat pijnstillers had genomen, besloot hij om toch van start te gaan in de tweede manche. Hij pakte een hele goede start en kwam rond de tiende plaats de eerste bocht uit. Op de knippen had hij last van zijn schouder en hierdoor moest hij een aantal rijders laten passeren. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en kon hij de strijd aan gaan met de andere rijders. Na een manche waarin hij flink af heeft moeten zien en tot op het tandvlees heeft moeten gaan, wist hij op een knappe vijftiende plaats over de finish te komen.

Noud voelde zich verre van fit voor de tweede manche. Het begon niet zo verkeerd maar helaas kon hij het echt niet volhouden en zakte daardoor terug naar een eenentwintigste plaats. Deze week zal Noud bloed laten prikken om te kijken of hij iets tekort heeft.

Rick Wennekes van het JTX Racing team kwam het afgelopen weekend aan de start bij de IMBA in Overloon. Op zaterdag stonden al de tijdtraining en twee manches op het programma. Het rijden ging super en Rick wist een mooie dertiende tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een super start maar helaas kwam hij in de eerste ronde een keer ten val en moest hij aan een inhaalrace beginnen. Hij kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en wist beslag te leggen op een vijftiende plaats.

Ook in de tweede manche vertrok de JTX Racing KTM machine als een speer bij de start maar ditmaal kwam hij in de eerste ronde met een andere rijder in aanraking waardoor hij opnieuw ten val kwam. Fanatiek sprong hij terug op de motor en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Alles werd op alles gezet en Rick wist gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken. Dit zorgde ervoor dat hij de manche nog op een negentiende plaats af wist te sluiten.

In de eerste manche op zondag pakte hij bijna kopstart en wist vervolgens lang goed voorin mee te doen. Helaas gooide een valpartij roet in het eten en gingen er een aantal plaatsen verloren. Ondanks dit wist hij de manche op een twaalfde plaats af te sluiten. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start maar het rijden ging lekker en hij kwam goed terug naar een dertiende plaats.


EBS_0166_Sportfotografie_Ed_Bulk.jpg

overzicht


menu