nieuws over motorcross

Calvin Vlaanderen doet wedstrijdritme op in ADAC in Tensfeld


Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de vijfde wedstrijd om de ADAC Masters Series in Tensfeld veel wedstrijdritme opgedaan. Wel kreeg hij in de beginfase van beide manches een tegenslag voor de kiezen waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. Met een flink portie wilskracht wist hij uiteindelijk zestiende en dertiende te worden in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een dertiende plaats op.

Na zijn zware valpartij in de Grand Prix van Frankrijk was dit weer zijn eerste wedstrijd. Calvin wist niet wat hij ervan moest verwachten en begon op zaterdag gemotiveerd aan het weekend. Het rijden ging soepel en ook zijn snelheid was goed. Dit zorgde ervoor dat hij zich op zijn MX2 machine tussen de zwaardere MX1 machines als vierde in zijn groep wist te kwalificeren voor de wedstrijd. ‘’Op zaterdag liep alles lekker. Ik had een fijn ritme in handen en kon mijzelf goed staande houden, wat resulteerde in een vierde tijd’’: aldus Calvin Vlaanderen.

Het was moeilijk om in de gecombineerde MX1/MX2 klasse een goede start te pakken. Calvin had na het vallen van het starthek in de eerste manche dan ook veel werk te doen om terug naar voren te komen. In de eerste twee ronden verliep het passeren van rijders vlotjes totdat hij een flinke tegenslag voor de kiezen kreeg. ‘’Er lag een motor op de afloop van een bult en omdat er niet gevlagd werd, sprong ik door en raakte de motor. Ik belandde buiten de baan en viel hierdoor helemaal terug naar een dertigste plaats’’. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace maar tijdens zijn weg terug naar voren kwam hij tot twee keer toe ten val maar hij gaf de strijd niet op en bleef knokken tot aan de finishvlag. Dit zorgde ervoor dat hij toch nog als zestiende over de finish wist te komen.

Gemotiveerd bereidde hij zich voor op de tweede manche en was vastbesloten om nu hoger te scoren. Hij pakte een hele goede start en kwam op een zesde plaats door de eerste bocht. Jammer genoeg kon hij niet lang van zijn goede start genieten omdat hij opnieuw met pech af te rekenen kreeg. ‘’Zand of een steen zorgde ervoor dat mijn voorwiel blokkeerde en ik ten val kwam. Ik moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen en ging de strijd aan met de concurrentie. In een fel gevecht kwam ik in de vijfde ronde met een andere rijder in aanraking en kwam nogmaals ten val’’. Net als in de eerste manche bleef Vlaanderen knokken voor iedere positie en wist er ditmaal een dertiende plaats uit te halen.

Met een 16-13 in de manches eindigde Calvin op een dertiende plaats in het dagklassement. ‘’Het is niet het resultaat waar ik op hoopte maar het wedstrijdritme wat ik heb opgedaan is belangrijker nu. Het was een leuk weekend en ik ben er van overtuigd dat de resultaten binnenkort wel gaan komen’’.

Aankomend weekend staat voor het HSF Logistics Motorsport team de Grand Prix van Tsjechie op het programma in Loket.

Daguitslag ADAC Masters in Tensfeld:

1 Thomas Kjer Olsen 44 Pnt
2 Kevin Strijbos 41 Pnt
3 Armanis Jasikonis 41 Pnt
4 Harri Kullas 38 Pnt
5 Davy Pootjes 34 Pnt
13 Calvin Vlaanderen 13 Pntcalvin1.jpg

overzicht


menu