nieuws over motorcross

John Cuppen wint alle drie de manches van het IMBA MX2 in Frankrijk


John Cuppen van het JTX Racing team heeft de tweede wedstrijd om het IMBA MX2 kampioenschap in het Franse Allaire gedomineerd. De rijder uit Escharen won alle drie de manches en zette de wedstrijd volledig naar zijn hand.

Het circuit van Allaire heeft een harde ondergrond en is door het vele draaiwerk erg technisch. In het begin van de training ging het rijden nog niet zo lekker met John. Met nog drie minuten op de klok stond hij op een vierde tijd waardoor hij besloot om er nog twee snelle ronden uit te persen. Hij slaagde erin om zijn tijd te verbeteren en wist de training als snelste af te sluiten.

In de eerste manche vertrok de JTX Racing KTM perfect toen het starthek viel en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. Door een straf tempo in te zetten wist hij een voorsprong op te bouwen en deze wist hij in de rest van de manche te consolideren. Na een strak gereden wedstrijd wist John de eerste manche winnend af te sluiten.

De organisatie had de baan flink gesproeid voor de tweede manche. John wist dat het belangrijk was om een goede start te pakken. Dit lukte maar omdat hij vanwege de gladheid het gas iets te vroeg dicht deed, werd hij gepasseerd en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen.

De derde en beslissende manche werd verreden om 22:45 uur. John wist hierin opnieuw kopstart te pakken en slaagde erin om gelijk een gaatje te slaan. In het midden van de manche begon hij een aantal foutjes te maken en kwam de tweede man tot op twee seconden. Gelukkig kon John nog iets extra geven en wist ook deze manche met een voorsprong van tien seconden winnend af te sluiten.

Met drie manchezeges won John het dagklassement in Allaire.

Loeka Thonies kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap 125cc in Lierop. In de tijdtraining ging het lekker en wist hij na een aantal goede ronden een zesde tijd neer te zetten.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij na het vallen van het starthek en moest een inhaalrace rijden. Hij kwam goed terug naar een tiende plaats maar helaas kwam zijn opmars toen ten einde door een flinke valpartij. Loeka viel hierbij hard op zijn schouder en kon vanwege de pijn de wedstrijd niet uitrijden.

Ondanks de pijn in zijn schouder besloot hij om toch van start te gaan in de tweede manche. Het rijden ging niet lekker maar toch vocht Loeka door en wist er een elfde plaats uit te halen.johnallaire2016.jpg

overzicht


menu