nieuws over motorcross

Bogers vierde en Vlaanderen zesde in GP MX2 in Lommel


Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de veertiende ronde om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel mooie resultaten neer weten te zetten. Brian Bogers reed in de eerste manche even aan de leiding maar werd door een valpartij uiteindelijk vijfde. In de tweede manche voegde hij daar nog eens een sterke vierde plaats aan toe waarmee hij vierde werd in het dagklassement. Ook Calvin Vlaanderen deed het goed in het zware zand van Lommel en werd met een 7-5 in de manches zesde in het dagklassement.

Op zaterdag hadden beide rijders gelijk al een goed gevoel op de baan. Brian was in de trainingen in de top zeven te vinden en reed een hele sterke kwalificatieheat waarin hij als derde over de finish wist te komen. Calvin begon met een tweede tijd in de vrije training en kwalificeerde zich later op de dag op een sterke vijfde plaats voor de wedstrijd.

‘’Met mijn derde plaats in de kwalificatieheat was ik gebrand voor zondag. In de warm up heb ik een aantal ronden lekker gereden zodat het met mijn gevoel goed zat voor de eerste manche,’’ vertelt een enthousiaste Brian Bogers.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Brian die een hele goede start wist te pakken en op een derde plaats door de eerste bocht kwam. Gelijk ging hij in de aanval en wist zich in de beginfase op te werken naar de koppositie. Het rijden ging lekker en hij wist in de beginfase goed stand te houden op de eerste plaats totdat een valpartij roet in het eten gooide waardoor hij teruggeslagen werd naar een zevende plaats. Op het loodzware circuit herstelde hij zich goed waardoor hij in het resterende deel van de wedstrijd nog sterk terug wist te komen naar een vijfde plaats. Ook Calvin pakte een redelijk goede start maar op een negende plaats rijdend kwam hij ten val en viel hierdoor terug naar een zeventiende plaats. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist er nog een goede zevende plaats uit te halen.

‘’In de tweede manche startte ik op een dertiende plaats maar kon gelijk in de eerste twee ronden een aantal rijders passeren zodat ik doorschoof naar een zevende plaats. Door het tempo strak te houden, kwam ik nog verder terug en wist ik de manche af te sluiten op een vijfde plaats,’’ vertelt een moegestreden Calvin Vlaanderen.

Net een plaats voor Calvin was het Brian die op een vierde plaats wist te finishen. Zijn start was in deze manche net iets minder goed maar wist zich gedurende de wedstrijd toch vanaf een zesde plaats terug te vechten naar een vierde plaats.

In het dagklassement eindigden Brian en Calvin op een vierde en zesde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Brian op een tiende plaats en Calvin is opgeklommen naar een zestiende positie. De geblesseerde Roberts Justs bezet de zeventiende positie. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Zwitserse Frauenfeld.

‘’Het was een zwaar weekend maar het eindresultaat is super. Ik heb samen met het team hard gewerkt en gelukkig betalen de resultaten een klein beetje terug van de hoeveelheid uren die de monteurs in mij steken, bedankt,’’ vertelt een tevreden Brian Bogers.

‘’De resultaten van vandaag geven me veel vertrouwen voor de laatste vier wedstrijden van het seizoen. Ik wil mijn team bedanken voor het al het harde werken wat ze voor mij doen. Vannacht hebben ze tot 03:00 uur gesleuteld voor mij om alles perfect in orde te hebben. Ook wil ik August Justs bedanken voor de steun die hij mij dit weekend heeft gegeven,’’ aldus Calvin Vlaanderen.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Lommel:

1 Max Anstie 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 40 Pnt
3 Petar Petrov 37 Pnt
4 Brian Bogers 34 Pnt
5 Benoit Paturel 34 Pnt
6 Calvin Vlaanderen 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 597 Pnt
2 Jeremy Seewer 510 Pnt
3 Pauls Jonass 403 Pnt
4 Benoit Paturel 393 Pnt
5 Dylan Ferrandis 378 Pnt
10 Brian Bogers 280 Pnt
16 Calvin Vlaanderen 134 Pnt
17 Roberts Justs 130 PntLommel_Zondag36.jpg

overzicht


menu