nieuws over motorcross

Vlaanderen en Bogers vijfde en zesde Grand Prix van Zwitserland


Het HSF Logistics Motorsport team heeft een goede vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Zwitserse Frauenfeld achter de rug. Calvin Vlaanderen reed twee sterke manches en wist met een 6-5 in de manches vijfde te worden in het dagklassement. Na een moeilijke eerste manche waarin Brian Bogers tiende wist te worden, kwam hij in de tweede manche ijzersterk terug en stuurde zijn JTX Racing KTM machine op een vierde plaats over de finish. Deze resultaten waren in het dagklassement goed voor een zesde plaats.

Het weekend begon op zaterdag met een tegenslag voor Brian Bogers. ‘’In de eerste ronde van de vrije training reed er een rijder tegen mijn voet aan. Ik heb de hele dag veel pijn gehad en wist mij pas als veertiende te kwalificeren voor de wedstrijd’’, aldus Brian Bogers.

Ook Calvin had het op zaterdag niet makkelijk op het circuit. ‘’Het rijden voelde goed maar mijn snelheid was niet hoog genoeg. In de kwalificatieheat pakte ik een goede start maar zakte toen van een derde plaats terug naar een tiende positie’’, vertelt Calvin Vlaanderen.

Op zondagochtend voelde de voet van Brian al een stuk beter aan. Echter in de eerste manche pakte hij geen goede start en zat hij niet lekker in zijn ritme. Toch knokte hij door en wist er een tiende plaats uit te slepen. Calvin zat er in de eerste manche niet lekker bij na de start maar het rijden ging vele malen beter dan op zaterdag waardoor hij van een zestiende plaats terug wist te komen naar een zesde positie.

Tussen de manches in had Brian iets aan zijn motor laten veranderen. ‘’Na de eerste manche heb ik met mijn monteur overleg gehad en besloten we om iets aan de afstelling van de motor te veranderen. Gelijk toen ik van start af ging, voelde ik al dat dit fijner was. Het rijden ging lekker en ik wist op een vierde plaats over de finish te komen’’, vertelt een tevreden Brian Bogers.

Calvin reed opnieuw een sterke inhaalrace. Hij kwam wederom niet lekker weg bij de start en kwam pas rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. Net als in de eerste manche voelde hij zich super op het circuit en kwam helemaal terug naar een vijfde positie.

In het dagklassement eindigden Calvin en Brian op een vijfde en zesde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Brian op een tiende plaats staan maar heeft in de resterende drie Grand Prix’s nog mogelijkheden om plaatsen op te schuiven. Calvin is met zijn goede resultaat van vandaag opgeklommen naar een veertiende plaats in de tussenstand. ‘’Voor mij is dit mijn eerste top vijf eindresultaat uit mijn carriere. Dit maakt mij super gemotiveerd voor de rest van het seizoen. Op zaterdag hadden we wat problemen maar door als een team te werken hebben we alles opgelost en konden we vandaag deze mooie resultaten neerzetten’’, aldus een blije Calvin Vlaanderen.

In het weekend van 27 en 28 augustus gaat het wereldkampioenschap MX2 verder op het TT circuit van Assen.

Daguitslag Grand Prix Zwitserland:

1 Max Anstie 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 44 Pnt
3 Benoit Paturel 40 Pnt
4 Samuele Bernardini 33 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 31 Pnt
6 Brian Bogers 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na 15 wedstrijden:

1 Jeffrey Herlings 597 Pnt
2 Jeremy Seewer 554 Pnt
3 Benoit Paturel 433 Pnt
4 Max Anstie 416 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt
10 Brian Bogers 309 Pnt
14 Calvin Vlaanderen 165 Pnt

calvin_vlaanderen.jpg

overzicht


menu