nieuws over motorcross

Raivo Dankers sluit het Europees Kampioenschap 125cc in de top tien af in Zwitserland


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft zijn goede vorm van de afgelopen weken verder weten te zetten in de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Zwitserse Frauenfeld. De rijder uit Heesch kwam in de eerste manche na een valpartij in de laatste ronde op een achtste plaats over de finish. In de tweede manche reed hij opnieuw in de top tien totdat een kleine schuiver, waarbij hij onder de motor kwam te liggen, hem vele plaatsen kostte. Dankers gooide zijn hart in de strijd en vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd nog terug naar een dertiende plaats.

Het circuit van Frauenfeld lag er op zaterdagochtend modderig bij tijdens de training. Het had op donderdag en op vrijdagavond enorm veel geregend waardoor de ondergrond van de baan modderig was. Wel had de organisatie op een grasveld een hele mooie baan uitgezet met verschillende ritmesecties en verre springschansen. Er werd in 1 groep getraind waarbij Raivo van de vijftig rijders een nette achtste tijd op de klokken wist te zetten.

Voor de eerste manche lag het circuit er al een stuk droger bij. Raivo kwam niet goed weg bij de start en had ook nog de pech dat er iemand vlak voor hem ten val kwam waarvoor hij hard moest remmen. In het achterveld kwam hij door de eerste bocht maar door in de eerste ronde in de meeste bochten buitenom te gaan, wist hij al vele plaatsen winst te boeken en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zesde plaats. Deze positie wist hij tot in de slotfase in handen te houden maar door een kleine schuiver in de laatste ronde gingen er nog twee plaatsen verloren en kwam hij op een achtste plaats over de finish.

Op zondagochtend waren de omstandigheden helemaal perfect voor de tweede manche. Zijn start was ditmaal beter en in de top vijftien kon hij aan de wedstrijd beginnen. Raivo had een goed ritme in handen en werkte zich terug op naar een tiende plaats. Echter door een kleine schuiver waarbij hij onder de motor kwam te liggen, verloor hij vele plaatsen en werd teruggeslagen naar een negentiende plaats. Dankers gaf niet op en ging dapper terug in de achtervolging. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen en kwam na een sterk gereden wedstrijd op een dertiende plaats over de finish.

Met een 8-13 in de manches eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement. In de eindstand om het Europees Kampioenschap is de rijder uit Heesch op een vijftiende plaats geeindigd. Zoals het er nu naar uitziet zal Raivo volgende week maandag van start gaan in een wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap op de Keiheuvel in Mol.

Daguitslag EMX125 in Zwitserland

1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Kim Savaste 40 Pnt
3 Sander Agard Michelsen 36 Pnt
4 Gianluca Facchetti 35 Pnt
5 Pierre Goupillon 35 Pnt
9 Raivo Dankers 21 Pnt

Eindstand Europees Kampioenschap 125cc:

1 Jago Geerts 357 Pnt
2 Stephen Rubini 248 Pnt
3 Pierre Goupillon 242 Pnt
4 Gianluca Facchetti 221 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 215 Pnt
15 Raivo Dankers 72 Pnt

raivo_zwitserland2.jpg

overzicht


menu