nieuws over motorcross

John Cuppen op titelkoers in het IMBA MX2 Kampioenschap


John Cuppen van het JTX Racing team heeft in de voorlaatste wedstrijd om het IMBA MX2 Kampioenschap in het Duitse Schleitheim goede zaken gedaan. Met een 5-2-2 in de manches eindigde de rijder uit Escharen op een derde plaats in het dagklassement en lijkt hiermee op de titel af te stevenen.

Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend waardoor het circuit in de training plakkerig en glad was. De baan droogde snel en gedurende de dag werd het beter en beter. In de beginfase van de training wist Cuppen de snelste tijd neer te zetten en wist deze tot op vijf minuten van het einde in handen te houden. Toen hij terugzakte naar een tweede tijd zette hij met nog twintig seconden op de klok nog een keer aan en perste er de snelste tijd uit.

Geconcentreerd zocht hij een plaats achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het hek viel, reageerde hij net iets te laat waardoor hij net buiten de top vijf uit de eerste bocht kwam. Omdat het circuit voor de start gevlakt was en de sporen plat gemaakt waren, was er maar 1 ideale lijn. Dit maakte het moeilijk om in te halen en hierdoor bleef Cuppen steken op een vijfde plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij in de beginfase een beetje werd verrast viel hij terug naar een vierde plaats. John herstelde zich snel en wist niet veel later de derde plaats terug in handen te nemen. Vervolgens ging hij in de achtervolging op de kopmannen. Omdat die met elkaar in gevecht waren, kon hij het gat dichten. Hij verraste de tweede man bij het uitrijden van een dal en stootte door naar de tweede plaats. De kopman hield het hoofd echter koel. John zette hem flink onder druk maar kon nergens een gaatje vinden waar hij de koppositie over kon nemen. Het was een spannende manche waarbij de eerste vier binnen 2,3 sec van elkaar over de finish kwamen.

Ook in de derde manche kon hij in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk konden John en de kopman een gat slaan op de achtervolgers en deze liep op tot zo’n vijftien seconden. De hele manche heeft hij stuivertje gewisseld en beide rijders hebben elkaar wel vier keer ingehaald. Met de ellenbogen tegen elkaar aan gingen beide rijders over het circuit. Helaas kon John het verschil net niet maken en moest ook in deze manche genoegen nemen met een tweede plaats.

In het dagklassement eindigde hij op een derde plaats en heeft in de tussenstand om het IMBA Kampioenschap hele goede zaken gedaan. Omdat de tweede man uit de tussenstand niet aanwezig was, heeft John zijn voorsprong kunnen vergroten naar 146 punten. Op zondag 2 oktober wordt de laatste wedstrijd van het seizoen verreden in het Duitse Kleinhau.


Loeka Thonies en Rick Wennekes eerste en tweede in veteranencross Cuijk

Loeka Thonies kwam aan de start in de veteranencross in Cuijk en reed hier op een KTM 250F bij de MX2 Jeugd. Nadat hij op zaterdag in beide manches de holeshot award pakte, wist hij ook twee keer als winnaar over de finish te komen. Ook op zondag ging het lekker en herhaalde hij dit kunstje nog twee maal. Met vier mancheoverwinningen won Loeka het eindklassement en dit was voor hem een mooie ervaring. Hij wil JTX Racing en crossclub Cuijk bedanken voor het mooie weekend.

Ook Rick Wennekes kwam aan de start in de MX2 jeugd klasse en wist op de eerste dag twee hele goede starts te pakken. Dit zorgde ervoor dat hij in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats over de finish wist te komen. In de eerste manche op zondag zat hij er slecht bij en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. Dit ging hem goed af en na een aantal mooie inhaalmanoeuvres wist hij op een vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche wist hij na een matige start verschillende rijders te passeren en finishte als derde. Met deze resultaten eindigde Wennekes op een tweede plaats in het eindklassement van de MX2 Jeugd klasse.


Mike Otten maakt sterke terugkeer bij veteranencross in Cuijk.

Mike Otten kwam na ruim zeven maanden blessureleed weer voor het eerst aan de start bij de veteranencross in Cuijk. Voor aanvang van de wedstrijd had hij slechts drie keer op zijn KTM 350F machine getraind waardoor hij niet wist wat hij ervan kon verwachten.

In de eerste manche kwam hij vanaf een veertiende plaats teruggereden naar een derde positie. Ook in de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start en moest door het stof in de eerste twee ronden rustig aan doen. Daarna begon hij aan zijn inhaalrace en wist er toch nog een zevende plaats uit te halen.

In de derde manche kon hij in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Even wist hij stand te houden op een derde plaats maar uiteindelijk moest hij twee plaatsen afstaan en kwam op een vijfde plaats binnen. De vierde manche werd verreden in de regen en hierdoor was het circuit zwaar en glad geworden. Hij pakte een goede start en kwam op een vierde plaats uit de eerste bocht. Helaas kon hij het hoge tempo nog niet vasthouden omdat hij te weinig wedstrijdritme heeft en kwam daardoor op een zesde plaats binnen.

Omdat Mike vier constante resultaten neer had weten te zetten, eindigde hij in het eindklassement toch op een mooie derde plaats.

john_germany.jpg

overzicht


menu