nieuws over motorcross

Brian Bogers tweede in thuis Grand Prix in Assen


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in zijn thuis Grand Prix in Assen op een knappe tweede plaats geeindigd. De rijder uit Eindhoven wist in beide manches derde te worden en pakte hiermee zijn tweede podiumplaats van dit seizoen. Calvin Vlaanderen kwam in de eerste manche twee keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende plaats. In de tweede manche streed hij goed mee met de kopmannen totdat hij ten val kwam en uiteindelijk zesde werd. Met deze resultaten eindigde Calvin op een tiende plaats in het dagklassement.

Het weekend begon zeer positief voor het team want Calvin Vlaanderen en Brian Bogers wisten zich op een tweede en derde plaats te kwalificeren voor de wedstrijd. Ook Roberts Justs maakte een goede indruk op zaterdag en wist in de kwalificatieheat op een vijftiende plaats over de finish te komen.

In de eerste manche zorgde Brian voor een verrassing. Samen met Calvin kwam hij in de eerste bocht na de start ten val waardoor beide rijders vanuit het achterveld terug naar voren moesten komen. Omdat het vlak voor de manche hard had geregend, waren de omstandigheden uitermate modderig. Brian voelde zich goed thuis op het circuit en kwam hard terug naar voren. In de slotfase kreeg hij de tweede en derde man in het vizier. Alles werd op alles gezet en met een mooie inhaalmanoeuvre wist hij de derde plaats van Bas Vaessen over te nemen. In de laatste ronde probeerde hij op dezelfde plaats Jeffrey Herlings nog te passeren maar kwam net iets tekort en kwam op een sterke derde plaats binnen. Net als Brian begon ook Calvin aan een inhaalrace. Het ging goed totdat hij op een twaalfde plaats rijdend opnieuw ten val kwam en teruggeslagen werd naar een negentiende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd kwam hij nog sterk terug en wist de manche af te sluiten op een dertiende plaats af te sluiten.

De tweede manche was nog succesvoller voor het team. Brian Bogers reed opnieuw een sterke wedstrijd en reed comfortabel op een vierde plaats. In de slotfase perste hij er nog even alles uit en kon profiteren van een fout van Max Anstie en kwam op een derde plaats over de finish. Calvin kon in de beginfase het hoge tempo van de kopmannen volgen. Door een kleine valpartij verloor hij kostbare tijd maar hij herstelde zich goed en wist de manche op een nette zesde plaats af te sluiten.

Roberts Justs maakte zijn comeback in het wereldkampioenschap nadat hij door een hersenschudding lange tijd uitgeschakeld was. Helaas kreeg hij in de eerste manche opnieuw een tegenslag voor de kiezen. Hij kwam ten val en viel hierbij opnieuw hard op zijn hoofd. Uit voorzorg is toen besloten om het de rest van de dag voorgezien te houden.

In het dagklassement eindigde Brian op een tweede plaats en Calvin sloot de dag af als tiende. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Brian nu op een achtste plaats en Calvin bezet de veertiende plaats. Roberts Justs staat met nog twee wedstrijden te gaan op een zeventiende plaats. Volgend weekend staat de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Amerikaanse Charlotte.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: ‘’Het was een geslaagde dag/weekend voor Brian en het team. Hij heeft heel sterk gereden! Calvin heeft de snelheid en de fysieke conditie maar het zit nog steeds een beetje tegen. Vroeg of laat is dat voorbij en rijdt hij in de top vijf. Roberts Justs was net hersteld en kon onze thuis Grand Prix rijden. Helaas is hij weer ten val gekomen en kwam hierbij hard met zijn hoofd in aanraking met de grond. Op maandag weten we wat er aan de hand is. De puzzelstukjes beginnen in elkaar te passen en ik ben blij dat het harde werken weer is beloond in Assen’’.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Assen:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Brian Bogers 40 Pnt
3 Jorge Prado 31 Pnt
4 Max Anstie 31 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 30 Pnt
10 Calvin Vlaanderen 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 644 Pnt
2 Jeremy Seewer 568 Pnt
3 Benoit Paturel 460 Pnt
4 Max Anstie 447 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt
8 Brian Bogers 349 Pnt
14 Calvin Vlaanderen 188 Pnt
17 Roberts Justs 130 Pntbrian_assen.jpg

overzicht


menu