nieuws over motorcross

Raivo Dankers wint beide manches van het NK 125cc in Varsseveld


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft het Nederlands Kampioenschap 125cc in Varsseveld gewonnen. In beide manches was de rijder uit Heesch het sterkst en pakte hiermee het maximale aantal punten.

In de training lag het tempo hoog. De baan was super snel en daardoor waren de verschillen tussen de rijders klein. Raivo zette een aantal keren aan om een goede ronde neer te zetten en kwam uit op een vierde tijd. Het verschil met de top drie was bijzonder klein waardoor hij wist dat wanneer hij een goede start zou kunnen pakken, hij mee kon gaan strijden voor de winst.

De start van de eerste manche was goed en op een tweede plaats dook hij op zijn goed geprepareerde JTX Racing KTM de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en wist al voordat ze het bos in gingen de koppositie in handen te nemen. Raivo zette een straf tempo in maar werd van dicht bij gevolgd door Sander Agard Michelsen. Samen reden ze ver weg bij de concurrentie en omdat Raivo geen krimp gaf, wist hij de manche winnend af te sluiten.

Voor de start van de tweede manche begon het te regenen. Een goede start was van groot belang en deze boodschap had Raivo goed begrepen. Hij schoot weg bij de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche stond hij flink onder druk van Michelsen maar Raivo bleef zijn eigen wedstrijd rijden en hield het hoofd koel. Even leek het erop dat Michelsen hem wist te passeren maar Raivo hield het gat goed dicht en gaf de snelle Noor in de rest van de manche geen kans. Na een sterk gereden wedstrijd wist de Heeschenaar ook de tweede manche naar zijn hand te zetten en pakte hiermee de dagzege in Varsseveld.

Met deze zege is Raivo in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap opgeklommen naar een negende plaats. Aankomende zondag staat de volgende NK op het programma in Markelo.

Daguitslag NK 125cc in Varsseveld:

1 Raivo Dankers 200 Pnt
2 Sander Agard Michelsen 190 Pnt
3 Marcel Conijn 176 Pnt
4 Rick Elzinga 176 Pnt
5 Raf Meuwissen 174 Pnt


Afbeelding-132-1.jpg

overzicht


menu