nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team scoort goed in Grand Prix van Amerika


Het HSF Logistics Motorsport team heeft in het Amerikaanse Charlotte een goede Grand Prix gereden. Calvin Vlaanderen wist knap vijfde te worden en Brian Bogers sloot de dag af als tiende.

Vanwege de regenval op donderdag, besloot de organisatie om de kwalificatiedag af te lassen en het circuit te sparen voor de zaterdag. Dit was een goede keuze want op zaterdag lag het circuit er heel goed bij. Er was geen kwalificatieheat en enkel een tijdtraining bepaalde de startopstelling. ‘’In de vrije training miste ik het goede gevoel op de baan maar door een aantal kleine veranderingen aan de afstelling was het vertrouwen er in de tijdtraining en wist ik een vijfde tijd neer te zetten’’, vertelt Calvin Vlaanderen. Brian Bogers wist in zijn tweede ronde al zijn snelste tijd neer te zetten. Ondanks verwoede pogingen om nog iets van zijn tijd af te rijden, lukte dit niet en moest hij genoegen nemen met een elfde tijd.

In de eerste manche pakte Calvin een hele goede start en kwam al snel aan op een vijfde plaats. Hij reed een sterke wedstrijd en leek onbedreigd op een vijfde plaats af te stevenen. Door een valpartij in de slotfase maakte hij het nog even spannend want hierdoor kreeg hij Max Anstie aan het achterwiel. Calvin herstelde zich goed en wist op een mooie vijfde plaats over de finish te komen. Brian reed in de beginfase op een nette zesde plaats. Het rijden ging lekker totdat hij na vijftien minuten een flinke dip kreeg. Omdat hij zijn ritme niet meer terug kon vinden, verloor hij twee posities en finishte op een goede achtste plaats. De rijders van het team hebben sinds Assen niet meer op de motor gereden in verband met de reis naar Amerika. Brian had het hier moeilijk mee en had even een dip in de eerste manche. Ook de verandering van het zand van Assen naar het harde, technische circuit van Charlotte was niet heel makkelijk. Toch wisten beide rijders er in de eerste manche een goed resultaat uit te halen’’, vertelt assistent teammanager Joep Teunesen.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Brian want net na het starthek haakte hij met Ivo Monticelli en dook daardoor pas in de achterhoede de eerste bocht in. Vanuit de achterhoede werkte hij zich terug op naar een elfde plaats en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Ook Calvin zat er in de tweede manche niet goed bij na de start en begon vanaf een vijftiende plaats aan een opmars naar voren. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en finishte op een knappe achtste plaats.

In het dagklassement eindigde Calvin op een vijfde plaats en Brian sloot de Grand Prix af als tiende. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Brian de zevende plaats en Calvin is opgeklommen naar een dertiende positie. ‘’Brian heeft nog uitzicht op een vijfde plaats in de tussenstand aangezien er nog twee geblesseerde rijders voor hem staan. Wel moet hij dan in Glen Helen 31 punten zien te scoren. Ook Calvin kan nog een plaats opschuiven in de tussenstand omdat Vsevolod Brylyakov geblesseerd is en niet zal starten in Glen Helen. Het gaat dus een spannend slot worden in dit kampioenschap’’, aldus Joep Teunesen.

Volgend weekend wordt de laatste Grand Prix van het seizoen verreden in het Amerikaanse Glen Helen.

Daguitslag GP MX2 in Amerika:

1 Cooper Webb 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 45 Pnt
3 Austin Forkner 42 Pnt
4 Thomas Covington 36 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 29 Pnt
10 Brian Bogers 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 689 Pnt
2 Jeremy Seewer 595 Pnt
3 Benoit Paturel 485 Pnt
4 Max Anstie 473 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt
7 Brian Bogers 372 Pnt
13 Calvin Vlaanderen 217 Pnt


Vlaanderen_DPA_7432_(C).jpg

overzicht


menu