nieuws over motorcross

Brian Bogers zesde in de eindstand van het wereldkampioenschap 2016


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de eindstand om het wereldkampioenschap MX2 op een mooie zesde plaats geeindigd. ‘’Voor Brian is dit een resultaat ver boven verwachting. Hij heeft dit weten te behalen door hard te werken maar ook niet te vergeten door de steun van het hele team en zijn monteur Noud Aerts’’, vertelt een tevreden teammanager Martin van Genderen.

Bogers finishte in de laatste Grand Prix van het seizoen in het Amerikaanse Glen Helen met een negende en een zevende plaats in de manches op een sterke zevende plaats in het dagklassement. Hiermee wist hij het kampioenschap af te sluiten op een knappe zesde plaats. ‘’De door Volleberg geprepareerde JTX KTM machines liepen in Glen Helen met name uphill erg sterk. Ik denk dat we hiermee een goed uitgangspunt hebben voor 2017, een seizoen waar we over anderhalve maand alweer mee aan de slag gaan’’.

Calvin Vlaanderen blijft in de hoek waar de klappen vallen. Na een veertiende plaats in de eerste manche raakte hij in de tweede manche betrokken bij een valpartij. Hierbij verdraaide hij zijn knie en moest vanwege de pijn noodgedwongen de wedstrijd verlaten. ‘’Er is niets gebroken maar deze pijn vraagt om nader onderzoek als we weer terug zijn in Nederland. Ik denk dat het meevalt maar zekerheid voor alles’’.

Het wereldkampioenschap 2016 zit erop en het team heeft Brian Bogers een hele mooie zesde plaats weten te behalen. Calvin Vlaanderen is in de eindstand op een twaalfde plaats geeindigd en Roberts Justs heeft het kampioenschap afgesloten op een achttiende positie. ‘’Het seizoen is voorbij gevlogen. Ik ben blij met het eindresultaat maar het is jammer dat we ook door blessures zijn achtervolgt, met name met Roberts en Calvin’’.

Brian zal zich nu gaan voorbereiden op de MX des Nations op 24 en 25 september in het Italiaanse Maggiora. In deze wedstrijd zal hij samen met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff team Nederland vertegenwoordigen.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Amerika:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Martin 44 Pnt
3 Mitchell Harrison 32 Pnt
4 Max Anstie 31 Pnt
5 Jeremy Seewer 30 Pnt
7 Brian Bogers 26 Pnt
20 Calvin Vlaanderen 7 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 739 Pnt
2 Jeremy Seewer 625 Pnt
3 Benoit Paturel 512 Pnt
4 Max Anstie 504 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt
6 Brian Bogers 398 Pnt
12 Calvin Vlaanderen 224 Pnt
18 Roberts Justs 130 Pnt


Bogers_DPA_4479_(C).jpg

overzicht


menu