nieuws over motorcross

Mike Otten scoort top vijftien plaats in NK MX1 in Boekel


Mike Otten van het JTX Racing team heeft in het Nederlands Kampioenschap MX1 van de MON in Boekel een top vijftien plaats weten te behalen. Otten moest in beide manches na tegenslag bij de start een inhaalrace rijden. Knokkend voor alles wat hij waard was, kwam hij terug naar een eenentwintigste en een vijftiende positie.

De dag begon met een tegenslag voor Mike want in de training ging al na een aantal ronden zijn bril kapot. Hij ging snel terug naar de pits om een andere op te zetten maar dit was niet het enige wat hij mee maakte want net toen hij opnieuw aan wilde gaan zetten, sloeg zijn motor af omdat zijn startmotor niet meer werkte. Deze twee tegenslagen zorgden ervoor dat hij geen goede tijd meer kon zetten en uit kwam op een zesentwintigste tijd.

Na de training werd de motor grondig gecontroleerd en het probleem kwam voort uit een kapotte zekering. Voor de eerste manche werd er een nieuwe ingezet zodat Mike met frisse moed van start kon gaan. Ondanks dat hij aan de buitenzijde achter het starthek stond, wist hij toch een redelijk goede start te pakken maar bij het insturen van de eerste bocht kwam er een rijder ten val waardoor hij met vijf andere rijders rechtdoor een droge sloot in vloog. Vanaf een laatste plaats moest Mike terug naar voren zien te komen en zette alles op alles om zover mogelijk terug naar voren te komen. Het circuit was ondertussen al best zwaar geworden maar Mike ging ervoor en wist er nog een eenentwintigste plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche ondervond hij hinder van een valpartij bij de start en moest hard in de remmen. Wederom moest hij vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Op het loodzware circuit ging het rijden best lekker en vocht hij zich terug naar een vijftiende plaats.

Met een 21-15 in de manches eindigde Mike in het dagklassement op een zeventiende plaats.

mike_boekel.jpg

overzicht


menu