nieuws over motorcross

Drie oprij voor Raivo Dankers in het NK 125cc na winst in Den Dungen


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Den Dungen gewonnen. Voor de rijders uit Heesch was dit zijn derde zege oprij en dankzij deze goede resultaten heeft hij in het kampioenschap een flinke sprong gemaakt en is op een vijfde plaats geeindigd.

Raivo is aan een hele sterke seizoenshelft bezig en wilde het Nederlands Kampioenschap met een zo goed mogelijk resultaat afsluiten. Voor aanvang van de wedstrijd in Den Dungen had Raivo nog kans om vijfde te worden in de eindstand maar dan moest hij wel hoog scoren. In de tijdtraining was het spannend want samen met Sander Agard Michelsen wisselde hij verschillende keren van pole position. In de slotfase wist Dankers zijn tijd nog een keer te verbeteren en leek de pole position te gaan pakken. Echter in de laatste ronde wist Michelsen een nog net iets snellere tijd neer te zetten waardoor Raivo de sessie afsloot als tweede.

Het was duidelijk dat het spannend zou gaan worden in de eerste manche. Toen het starthek viel, kwam Raivo goed weg en kwam op een vijfde plaats door de eerste bocht. Er werd op het scherpst van de snede gestreden waarbij Raivo zich met mooie inhaalmanoeuvres op werkte naar een tweede plaats. Vervolgens sloop hij naar het achterwiel van leider Sander Agard Michelsen toe en omdat de tijd begon te dringen, ging hij in de aanval. Wiel aan wiel gingen ze over de baan maar net toen Raivo in de aanval ging, kwam hij verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver en kwam ten val. Hij sprong snel op zijn machine en wist de manche toch nog op een tweede plaats af te sluiten.

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Zijn JTX Racing KTM machine vertrok als een speer en als leider dook hij de eerste bocht in. Raivo had gelijk een goed ritme in handen en begon in een hoog tempo weg te lopen. Op het moment dat Sander Agard Michelsen aan kwam op een tweede plaats, had hij al een gat weten te slaan van meer dan vijftien seconden. Raivo hield de concurrentie op afstand en wist onbedreigd naar de overwinning te rijden.

Met een 2-1 in de manches won de rijder uit Heesch het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij ondanks dat hij vele wedstrijden heeft gemist, toch nog op een vijfde plaats geeindigd.

Daguitslag NK 125cc in Den Dungen:

1 Raivo Dankers 195 Pnt
2 Sander Agard Michelsen 195 Pnt
3 Marcel Conijn 182 Pnt
4 Ryan Witlox 172 Pnt
5 Chrstopher Mills 171 Pnt


Afbeelding-84.jpg

overzicht


menu