nieuws over motorcross

John Cuppen pakt podiumplaats in het NK MX2 in Meijel


John Cuppen van het JTX Racing team is in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Meijel op het podium geeindigd. In de eerste manche kwam hij na een matige start moeizaam terug naar voren waardoor er niet meer inzat dan een zesde plaats. In de tweede manche streed hij voor de winst maar door een lekke achterband moest hij het tempo laten zakken waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Deze resultaten leverde hem in het dagklassement een derde plaats op.

In de training was de baan nog redelijk vlak en dit zorgde ervoor dat het tempo hoog lag. In de beginfase van de training wist John al een goede tijd neer te zetten maar slaagde er gedurende de sessie niet in om deze nog te verbeteren. Alle wallen lagen er kapot gereden bij en hierdoor verloor hij regelmatig snelheid in de bochten. Desalniettemin sloot hij de training af als vierde en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij slecht weg en dook pas rond de tiende plaats de eerste bocht in. Omdat hij gelijk in de drukte terecht kwam, pompte hij zichzelf helemaal op. Hij slaagde er niet in om zijn ritme te vinden en begon daardoor te geforceerd te rijden. Ondanks dat hij knokte voor wat hij waard was, kwam hij niet verder dan een zesde plaats.

Tussen de manches heeft John een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de motor en gebrand op een beter resultaat ging hij van start. Op een derde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen en wist al snel door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij de druk op de ketel te zetten bij de kopman. In het heetst van de strijd kwam viel hij even terug naar een derde plaats maar dit was van korte duur. Toen John de tweede plaats had heroverd ging hij opnieuw in de aanval op de kopman. Echter met nog twee ronden te gaan, kreeg hij af te rekenen met een lekke band die eraf begon te lopen. Hij probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden en wist de manche af te sluiten op een tweede plaats. In het dagklassement eindigde de rijder uit Escharen op een derde plaats.

Loeka Thonies scoort top tien plaats in het NK 125cc in Den Dungen

Loeka Thonies wist zaterdag een top tien plaats te scoren in de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Den Dungen. In de tijdtraining wist Loeka er een paar goede rondetijden uit te persen en kwam uit op een zesde tijd. In de eerste manche kwam hij helaas niet goed uit de start en moest vanaf een vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Het tempo lag hoog en dit zorgde ervoor dat het moeilijk was om plaatsen winst te boeken. Toch bleef Loeka vechten tot aan de finishlijn en legde beslag op een elfde plaats.

Loeka was er opgebrand om een betere start te pakken maar ook ditmaal werd hij gelijk over het starthek ingesloten en dook ditmaal pas op een achttiende plaats de eerste bocht in. Hij gaf alles wat hij in zich had en wist er uiteindelijk nog een tiende plaats uit te halen. Met een 11-10 in de manches eindigde hij op een elfde plaats in het dagklassement.

Rick Wennekes scoort top tien plaats in IMBA 125cc in Duitsland

Rick Wennekes kende een super weekend bij de IMBA 125cc in Duitsland. Op een weiland was er een mooi circuit uitgezet met behoorlijk wat hoogteverschillen erin. De ondergrond bestond uit harde kleigrond en dit zorgde ervoor dat er veel ketsers in de baan kwamen. Rick begon positief aan de dag door in de tijdtraining een elfde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kwam hij matig weg bij de start maar gedurende de wedstrijd wist hij vijf rijders te passeren en kwam op een elfde plaats over de finish. In de tweede manche kon hij na een slechte start niet lekker in zijn ritme komen. Ondanks dat hij alles in het werk stelde, slaagde hij er niet in om de rijder voor hem te passeren waardoor hij niet verder kwam dan een veertiende plaats.

In de derde manche kwam hij slecht weg bij de start maar in de eerste bocht wist hij gelijk al vijf rijders te passeren. De hele wedstrijd heeft hij gevochten met de rijder die voor hem reed maar helaas slaagde hij er niet in om hem te pakken en kwam als zevende over de finish. Hiermee was hij de snelste Nederlander en tevens snelste 125cc rijder.

Jorn Zoetekouw wint jeugdenduro in Lelystad

Jorn Zoetekouw wist zaterdag de jeugdenduro in Lelystad te winnen. Voor Jorn was dit de zwaarste enduro tot nu toe. Er was geen maisplak opgenomen in het parcours en de wedstrijd werd beslist aan de hand van 1 proef. Deze moest per ronde twee keer gereden worden. Daarnaast zat er een mooi stukje extreme in met behoorlijk wat klimmetjes.

Jorn slaagde erin om alle vier de ronde met bijna een minuut voorsprong winnend af te sluiten waardoor de zege hem niet kon ontgaan.


johnmeijel2.jpg

overzicht


menu