nieuws over motorcross

John Cuppen voor de vijfde keer IMBA MX2 Kampioen


John Cuppen is zondag in het Duitse Kleinhau voor de vijfde keer in zijn carriere IMBA MX2 Kampioen geworden. Cuppen had aan een vijfde plaats in de eerste manche voldoende om de titel binnen te halen.

John wist niet hoe fit hij was voor deze wedstrijd. Een week eerder had hij een schouderblessure opgelopen en keek daarom eerst even de kat uit de boom in de training. Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend maar het circuit kon dit goed aan. Ook tijdens de training begon het te regenen waardoor het belangrijk was om snel een goede tijd neer te zetten. Ondanks dat John zijn tempo rustig op bouwde, kwam hij uit op een derde tijd.

John wist de titel al in de eerste manche veilig te stellen door op een vijfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche streed John voor de zege. In de beginfase nam hij de koppositie in handen maar door een foutje werd hij terugverwezen naar een tweede plaats. Hij stelde alles in het werk om de kopman terug te pakken maar kon nergens een gaatje vinden en werd op een tweede plaats afgevlagd.

Vlak voor de start van de derde manche was het gaan regenen waardoor de omstandigheden heel glad waren geworden. John kwam op een vijfde plaats uit de start en ging in de aanval om plaatsen goed te maken. John werkte zich op naar een derde plaats en sloop naar het achterwiel van de tweede man toe. In de laatste ronde ging hij in de aanval maar deze poging mislukte waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

Met deze resultaten eindigde John op een tweede plaats in het dagklassement en werd later als de terechte kampioen gehuldigd!

Loeka Thonies wint 125cc klasse in Rhenen

Loeka Thonies kwam zaterdag aan de start in de openbekercross in Rhenen. Op zijn 125cc 2-takt machine ging hij van start in de MX2A klasse en wist in de tijdtraining een vijfde tijd neer te zetten. Tussen de zwaardere MX2 machines wist hij in de eerste manche een goede start te pakken en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Hij reed een strakke wedstrijd waarin hij op een vijfde plaats over de finish wist te komen.

In de tweede manche zat hij er net iets minder goed bij na de start en moest vanaf een vijftiende plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme kwam hij door het veld naar voren gestormd. Ondanks dat hij tegen de hellingen wel iets verloor op de MX2 machines wist hij toch terug te komen naar een vijfde plaats. Van de 125cc klasse won Loeka beide manches en werd dan ook eindwinnaar in Rhenen.

Mike Otten scoort top tien plaats in NK MX1 in Berghem

Mike Otten kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap MX1 van de MON in Berghem. In de training ging het lekker en na een aantal snelle ronden wist hij er een zevende tijd uit te persen.

Met een goed gevoel begon hij aan de eerste manche maar omdat hij bij de start werd ingesloten, kwam hij pas op een negentiende plaats uit de eerste bocht. Met een goed ritme kwam hij terug naar een achtste plaats. Echter door een klein foutje moest hij deze positie weer afstaan en kwam moegestreden op een negende plaats over de finish.

De start van de tweede manche was een stuk beter en ditmaal kon hij op een veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en had zich binnen twee ronden al op weten te werken naar een negende plaats. Op het loodzware circuit werkte hij zich op tot aan het achterwiel van de zevende en achtste man. Echter net op het moment dat hij de achtste plaats over wilde nemen, kwam hij ten val en viel ver terug. Mike liet zich niet uit het veld slaan en probeerde de aansluiting met de twaalfde man te krijgen. Helaas ging hij opnieuw onderuit waardoor er in deze manche niet meer in zat dan een twintigste plaats.

Door zijn mindere uitslag in de tweede manche, moest Mike in het dagklassement genoegen nemen met een veertiende plaats.


imbat.jpg

overzicht


menu