nieuws over motorcross

John Cuppen scoort top vijf plaats in het NK MX1 in Heeswijk


John Cuppen van het JTX Racing team heeft in het Nederlands Kampioenschap MX1 van de MON in Heeswijk een top vijf plaats weten te scoren. Na een slechte start kwam hij in de eerste manche goed terug naar voren maar door een klap in zijn schouder, moest hij het tempo laten zakken. Toch herstelde hij zich goed na een aantal ronden en wist er toch nog een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche streed hij rondenlang om de vierde plaats maar werd uiteindelijk vijfde! Mike kwam in de eerste manche tot twee keer toe ten val waarbij zijn motor bij de tweede val zoveel schade opliep dat hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een sterke derde plaats maar werd na een fout uiteindelijk negende.

John reed voor de gelegenheid op een KTM 450 machine en had in de training even tijd nodig om aan deze motor te wennen. Hij mengde zich in de strijd om de top vijf plaatsen en kwam uiteindelijk uit op een zesde tijd. Mike deed zijn best op het gladde circuit maar omdat de baan op veel plaatsen uit 1 lijn bestond, had hij het moeilijk om een perfecte tijd neer te zetten en kwam uit op een elfde tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Mike die het beste uit de start kwam en op een vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk wist hij door te stoten naar een derde plaats maar werd aangetikt en kwam ten val. Hierbij werd hij door een andere rijder hard in zijn rug gereden en dit zorgde ervoor dat hij zijn lucht even kwijt was. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace. Mike had twee ronden nodig voordat hij de aansluiting had teruggevonden. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken maar alweer rond de tiende plaats rijdend, kwam hij samen met een andere rijder hard ten val. Hierbij liep zijn motor veel schade op waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. John kwam slecht uit de start en kwam pas rond de twaalfde plaats uit de eerste bocht. Binnen een aantal ronden werkte hij zich op naar een zevende plaats. Tijdens zijn weg naar voren kreeg hij in het midden van de wedstrijd een klap op zijn schouder en moest het tempo laten zakken. Dit kostte hem verschillende plaatsen maar toen het na een aantal ronden weer beter begon te gaan, wist hij toch nog vanaf een twaalfde plaats terug te komen naar een negende positie.

Mike was weer hersteld voor de tweede manche en slaagde erin om opnieuw een goede start te pakken. Op een derde plaats dook hij de eerste bocht in en John zat hier met een vijfde plaats niet ver achter. Mike wist de derde positie in de eerste tien minuten in handen te houden totdat hij samen met een andere rijder in een gat langs de baan belandde. Na deze tegenslag kon hij niet meer in zijn ritme komen en sloot de manche af op een mooie negende plaats. In het vele stof verloor John en aantal posities omdat hij geen grote risico’s wilde nemen. Na een aantal ronden begon het met John lekker te gaan en kwam hij toch nog weer terug naar een vijfde plaats. Hij ging het gevecht aan met de vierde man maar wat hij ook probeerde, hij vond nergens een plaats waar hij deze positie over kon nemen en moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

Loeka Thonies wint 3 uurscross in Baarle Nassau

Loeka Thonies wist afgelopen zaterdag de 3 uurscross in Baarle Nassau te winnen. Samen met nog twee andere rijders liep het allemaal lekker en dit zorgde ervoor dat ze gedurende de wedstrijd een voorsprong van zes ronden op wisten te bouwen en de wedstrijd winnend af wisten te sluiten.


rvd_6613.jpg

overzicht


menu