nieuws over motorcross

John Cuppen boekt manchezege en wordt tweede in NK MX2 in Heeswijk


John Cuppen van het JTX Racing team is in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Heeswijk op een tweede plaats geeindigd. Cuppen kwam in de eerste manche na een matige start niet goed terug naar voren en kwam niet verder dan een zevende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich en wist de manche te winnen.

In de tijdtraining was de baan vlak en snel. Omdat de bochten allemaal kapot gereden werden, was het moeilijk om een tijd neer te zetten. John zette verschillende keren aan maar verder dan een zevende tijd kwam hij niet. De tijden zaten allemaal dicht bij elkaar want de derde tot de zevende man zat binnen een halve seconde.

Geconcentreerd stond John achter het starthek voor de eerste manche maar toen het hek viel, miste hij volledig zijn start. Rond de twintigste plaats moest hij aan de wedstrijd beginnen. Omdat de baan niet veel goede lijnen had, was het moeilijk om in te halen. John bleef vechten tot aan de finish maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en op een tweede plaats kwam hij uit de eerste bocht. Even viel hij terug naar een derde plaats maar niet veel later nam John de tweede plaats terug in handen en stootte vervolgens door naar de koppositie. Met een straf tempo wist hij een voorsprong van zo’n acht seconden op te bouwen. Lang bleef zijn voorsprong hetzelfde maar omdat hij in de slotfase een paar keer verkeerd uitkwam bij het passeren van achterblijvers, kwamen zijn achtervolgers dichterbij. Ondanks dit had John het gevaar gezien en sloot de manche winnend af.

Met een 7-1 in de manches eindigde de rijder uit Escharen op een tweede plaats in het dagklassement.

Rick Wennekes scoort beste resultaat van het seizoen in Heeswijk

Rick Wennekes wist in de MX2 jeugd klasse in de top tien te eindigen in Heeswijk. Nadat het in de training lekker was gegaan, begon de eerste manche met een redelijke start. Door in de tweede bocht buitenom te gaan wist hij gelijk verschillende rijders te passeren en wist na een goede wedstrijd op een zevende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kwam Rick niet goed uit de start en kon niet met de groep mee rijden. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en vocht zich terug naar een elfde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement en omdat alle rijders in deze wedstrijd aan de start stonden, is dit zijn beste resultaat van het seizoen.

Robin Holtmeulen in de top tien bij de Open Nationalen in Heeswijk

Robin Holtmeulen wist in de eerste manche van de MX1 nationalen een hele goede start te pakken en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Helaas kon hij niet lekker in zijn ritme komen en belandde daarnaast nog een keer in het bos. Robin zakte terug naar een zestiende plaats maar wist in het resterende deel van de wedstrijd nog vier plaatsen terug te winnen om uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish te komen.

Robin besloot om in de tweede manche op zijn enduromotor van start te gaan. Bij de start kwam hij niet goed weg en kon pas rond de dertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist er een sterke zesde plaats uit te halen.

Ondanks zijn mindere uitslag in de eerste manche wist hij de dag toch op een achtste plaats af te sluiten en blijft hiermee op een tweede plaats staan in het kampioenschap.

john_heeswijk.jpg

overzicht


menu