nieuws over motorcross

Raivo Dankers wint 125cc klasse bij de strandcross in Vlissingen


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de 125cc klasse van de strandrace in Vlissingen gewonnen. De rijder uit Heesch kwam in beide manches vanuit de achterhoede terug naar voren gereden. Omdat de 125cc klasse samen reed met de MX2 klasse was dit een zware klus maar toch vocht hij zich helemaal terug naar een tiende en een negende plaats. In beide manches was hij hiermee de best geklasseerde 125cc rijder en won hiermee het dagklassement in zijn klasse.

Raivo wist op voorhand niet wat hij van de wedstrijd moest verwachten want door een duimblessure had hij pas in de week voorafgaande aan de wedstrijd weer voor het eerst op de motor gezeten. Tijdens deze training had hij nog wat last van zijn duim en daardoor hoopte hij dat hij pijnvrij zou kunnen rijden.

Voor de start van de eerste manche moest er geloot worden. Raivo is hier geen ster in en ook ditmaal was hij niet gelukkig want hij mocht pas laat oprijden naar het starthek. Gelukkig vond hij nog een goed plaatsje zodat hij vol goede moed van start kon gaan in de eerste manche. Helaas begon de wedstrijd met een tegenslag want al vroeg in de wedstrijd kwam hij ten val en moest helemaal vanaf een achtendertigste plaats terug naar voren zien te komen. Alle remmen gingen los en Dankers wist door creatieve lijnen te rijden de ene na de andere rijder te passeren. Zijn vechtlust bracht hem uiteindelijk terug naar een tiende plaats en was hiermee de best geklasseerde 125cc rijder.

In de tweede manche hoopte Raivo dat hij er beter bij zou zitten na de start. Dit was ook het geval maar in het heetst van de strijd kwam hij opnieuw ten val en moest wederom vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Ditmaal lukte zijn inhaalrace nog beter dan in de eerste manche en op zijn 125cc 2-takt machine knokte hij zich in het MX2 geweld helemaal terug naar een zevende plaats. Raivo gaf alles wat hij in zich had en probeerde MX2-rijders als Joshua van der Linden en Joel van Veghel achter zich te houden. Dit ging hem goed af maar toch gooide een valpartij nog even roet in het eten waardoor hij werd teruggeslagen naar een tiende plaats. Opdat moment was hij de tweede 125cc-rijder in de wedstrijd maar Raivo liet zich niet uit het veld slaan en wist in de slotfase Tallon Verhelst nog te passeren en kwam op een negende plaats over de finish. Met deze positie was hij opnieuw de best geklasseerde 125cc rijder.

Met een dubbele mancheoverwinning won Raivo de 125cc klasse in Vlissingen. De belangrijke wedstrijden zitten er nu op voor de crosser uit Heesch en hij zal nu dan ook rustig aan de voorbereiding op seizoen 2017 gaan beginnen.


Afbeelding-96.jpg

overzicht


menu