nieuws over motorcross

John Cuppen tweede in de strandcross in Vlissingen


John Cuppen van het JTX Racing team heeft in de strandcross in Vlissingen een podiumplaats weten te behalen. In beide manches moest de rijder uit Escharen van rond de tiende plaats terug naar voren zien te komen. In de eerste manche werd zijn opmars onderbroken door een kapotte achterband maar wel wist hij het tempo dusdanig hoog te houden dat hij de manche af wist te sluiten op een vierde plaats. In de tweede manche had hij een goed ritme in handen en kwam hij door de juiste lijnen te rijden terug naar een tweede plaats.
 
Voor de start van de eerste manche was er een verkenningsronde waarna er gelijk opgereden werd naar het starthek. Omdat John een slecht loodje had getrokken mocht hij pas als 44ste oprijden naar het starthek. Toch slaagde hij erin om een redelijke start te pakken zodat hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich terug op naar een vierde plaats maar door een kapotte achterband moest hij het tempo op het rechte stuk laten zakken waardoor hij het gat tot aan de derde man niet dichtgereden kreeg. Wel wist hij de vierde plaats in handen te houden tot aan de finish.
 
In de tweede manche zat John gelijk in de kopgroep na de start maar omdat de tweede man ten val kwam, moest John uitwijken en werd teruggeslagen naar een tiende plaats. Met een hoog tempo kwam hij terug naar voren gereden en omdat hij de juiste lijnen reed, slaagde hij erin om zich terug op te werken naar een tweede plaats. Netjes rijdend wist hij de tweede plaats vast te houden tot over de finish en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.
 
Mike Otten scoort net geen top tien plaats in NK MX1 in Lierop
 
Mike Otten en Loeka Thonies kwamen zondag aan de start in het Nederlands Kampioenschap van de MON in Lierop. Otten kwam uit in de MX1 inters klasse en Thonies ging op jacht naar de punten bij de MX2 inters. Door de dichte mist werd besloten om de training niet als tijdtraining te laten fungeren waardoor er in de eerste manche opgereden diende te worden aan de hand van de tussenstand van het kampioenschap. Ondanks dat Mike redelijk ver vanaf de buitenzijde moest starten, wist hij toch een redelijke start te pakken en kon op een elfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich terug op naar een zevende plaats. Het tempo lag erg hoog en dit zorgde ervoor dat hij veel moest geven. Zijn opmars werd helaas onderbroken door een valpartij waardoor hij werd teruggeslagen naar een veertiende plaats. In de rest van de wedstrijd heeft hij alles gegeven en wist er toch nog een elfde plaats uit te halen.
 
De start van de tweede manche was een stuk minder goed. Daarnaast kwam hij gelijk met een andere rijder in aanraking, wat tot gevolg had dat hij de aansluiting verloor. Op het loodzware circuit lukte het Mike niet om in een lekker ritme te komen waardoor er geen goede uitslag in zat.
 
Loeka Thonies rijdt sterke eerste wedstrijd op de KTM 250F in Lierop
 
Loeka Thonies reed in Lierop zijn allereerste wedstrijd op een KTM 250F. Nadat hij in de eerste manche vanaf de buitenzijde een redelijke start wist te pakken, kwam hij gedurende de wedstrijd terug van een tiende naar een zevende plaats. In de slotfase moest hij in het heetst van de strijd nog een positie prijsgeven en kwam op een achtste plaats over de finish.
 
De start van de tweede manche was super en op een derde plaats dook hij de eerste bocht in. In de beginfase viel hij terug naar een zesde plaats waarop hij een aantal ronden stand wist te houden. Echter op het loodzware circuit sloeg de man met de hamer toe. Dit had tot gevolg dat het tempo naar beneden ging en hij terug zakte naar een tiende plaats. Wel wist Loeka in het dagklassement op een mooie zevende plaats te eindigen.


Afbeelding-88.jpg

overzicht


menu