nieuws over motorcross

Mike Otten ruim in de top tien in het NK MX1 in Meijel


Mike Otten van het JTX Racing team is in het Nederlands Kampioenschap MX1 van de MON in Meijel ruim in de top tien geeindigd. In de eerste manche lag het tempo in de kopgroep net iets te hoog waardoor hij gedurende de wedstrijd een aantal posities prijs moest geven en op een zevende plaats over de finish kwam. In de tweede manche moest hij na een fout bij de start een inhaalrace rijden en kwam vanaf een negentiende positie helemaal terug naar een negende plaats.

Het circuit van Meijel lag er perfect geprepareerd bij voor de training. Hij was toen nog redelijk snel maar dit zou later op de dag veranderen. Mike had al snel een goed ritme gevonden en wist na verschillende snelle ronden een zevende tijd op de klokken te zetten.

Op zijn JTX Racing KTM machine pakte hij in de eerste manche een hele goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het hoge tempo werd hem net iets teveel waardoor hij de derde plaats niet vast kon blijven houden en gedurende de wedstrijd terug zakte naar een zevende plaats.

Bij de start van de tweede manche was Mike iets te gretig en reed met zijn voorwiel onder het starthek. Vanaf een negentiende plaats begon hij aan een inhaalrace en wist op het loodzware circuit de ene na de andere rijder te passeren. Dit zorgde ervoor dat hij toch nog terug wist te komen naar een verdienstelijke negende plaats.

Met een 7-9 in de manches eindigde Mike op een achtste plaats in het dagklassement.


mikemeijel2016.jpg

overzicht


menu