nieuws over motorcross

Robin Holtmeulen zesde in het ONK Enduro in Hellendoorn


Robin Holtmeulen van het JTX Racing team is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op een zesde plaats geeindigd in de E2 klasse. De organisatie had een uitdagende route uitgezet met daarin drie mooie proeven. In de eerste ronde ging het rijden moeizaam met Robin maar in de tweede ronde ging het al een stuk beter. In de derde ronde wist hij dit ritme vast te houden en zette hij strakke tijden op de klokken. Toen alle tijden aan het einde van de dag bij elkaar werden opgeteld, kwam hij op een zesde plaats in de E2 klasse uit de bus. Aanstaande zaterdag staat voor Robin alweer de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Zelhem.

Rick Wennekes en Loeka Thonies kwamen aan de start in de eerste wedstrijd om het maisplakcross kampioenschap in Handel. De organisatie had een mooi circuit geprepareerd waarop de rijders zich uit konden leven. Rick had veel last van zijn heup maar wilde er toch het beste van maken. In de training ging het lekker en met een goed ritme verkende hij het circuit.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en had al snel de vierde plaats in handen. Netjes rijdend begon hij in te lopen op de derde man maar helaas kon hij deze positie net niet overnemen en finishte de race op een vierde plaats.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Wederom zat hij er goed vooraan bij en begon in de beginfase in te lopen op de vijfde man. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de vijfde plaats over en niet veel later stootte hij door naar een vierde plaats. Net als in de eerste manche begon hij het gat te dichten tot aan de derde man. Alles gevend probeerde hij deze positie over te nemen maar wederom slaagde hij hier niet in en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Rick op een vierde plaats in het dagklassement.

Loeka Thonies wist in de eerste manche van de maisplakcross in Handel op een elfde plaats over de finish te komen van de startbewijshouders. In de tweede manche wilde hij een nieuwe poging wagen om in de top tien te finishen. Echter door een ongeval werd besloten om de tweede manche af te lassen.


robinhellendoorn2016.jpg

overzicht


menu