nieuws over motorcross

Robin Holtmeulen in de top vijf in het ONK Enduro in Zelhem


Robin Holtmeulen van het JTX Racing team is in de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem in de top vijf geeindigd. Toen Robin in de ochtend van start ging was het erg koud. Door de vorst in de nacht van vrijdag op zaterdag en door de regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement, waren de omstandigheden erg moeilijk. Robin ging gelijk in de aanval en wist strakke tijden neer te zetten in de proeven. Het was spiegelglad en dit maakte het erg technisch. Door een kleine schuiver in de tweede proef verloor hij wat tijd maar in de tweede en derde ronde zette hij constante tijden neer en dit zorgde ervoor dat hij op een nette vijfde plaats eindigde in de E2 klasse.

Rick Wennekes en Loeka Thonies kwamen aan de start bij de tweede wedstrijd om de maisplak competitie in Boekel. De club had er echt iets moois van gemaakt en dit zorgde ervoor dat Rick enthousiast het circuit op ging om te trainen. Het rijden ging gelijk soepel en ook de snelheid zat er goed in bij Rick. Dit zorgde ervoor dat hij na een aantal snelle ronden de snelste tijd op de klokken wist te zetten.

Ondanks dat hij de snelste was in de training trok hij voor de eerste manche lootje 49 en dit betekende dat hij pas laat op mocht rijden naar het starthek. Rick koos voor een plaatsje aan de binnenzijde achter het starthek. Dat dit een goede keuze was, bleek wel uit het feit dat hij kopstart wist te pakken. Rick werkte een gecontroleerde wedstrijd af en wist de koppositie vast te houden tot over de finish.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed en ditmaal moest hij van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de eerste paar bochten al verschillende rijders te passeren. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist de manche af te sluiten op een vierde plaats. Met deze resultaten eindigde hij net naast het podium en moest nu genoegen nemen met een vierde plaats.

Loeka Thonies kwam in de eerste manche van de startbewijshouders klasse heel slecht weg bij de start. Hij begon aan een opmars maar tijdens zijn inhaalrace liet hij zijn motor nog een keer afslaan waardoor hij al het werk opnieuw moest doen. Op het door de regen nat geworden circuit was het niet makkelijk om in te halen maar door te blijven vechten tot aan de finish wist Loeka er toch een achtste plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij op een derde plaats door de eerste bocht. Lang wist hij stand te houden op deze positie maar in het midden van de wedstrijd kwamen er toch een aantal snellere rijders voorbij waardoor hij de manche afsloot op een vijfde plaats. In het dagklassement legde de crosser uit Boekel beslag op een zesde plaats.

Aanstaande zondag gaat de maisplakcompetitie verder in Volkel.

robinzelhem20162.jpg

overzicht


menu