nieuws over motorcross

Raivo Dankers scoort top drie plaats in het Italiaans Kampioenschap


Ottobiano kende een goed resultaat voor Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team. In de aanloop naar de finale om het Italiaans kampioenschap was Raivo een week lang geveld door griep maar gelukkig was de rijder uit Heesch op tijd weer op de been zodat hij toch van start kon gaan. Op donderdag kwam hij pas voor de eerste keer weer buiten om een klein rondje te lopen en zaterdag heeft Dankers even met de motor getraind. Dit vooral omdat hij in ItaliŽ de beschikking had over een compleet nieuwe motor.

Tijdens de wedstrijd in Ottobiano werd Raivo voor het eerst geconfronteerd met het starten op gaas, in plaats van op het vertrouwde zand. Een nieuwe regel die dit jaar is ingevoerd door Youthstream en daarom prettig om tijdens deze wedstrijd daar op te kunnen oefenen. De eerste kennismaking met deze nieuwe startondergrond verliep niet goed omdat Dankers moeite had met het vinden van grip en toen de motor wel grip vond, kwam deze omhoog. Hierdoor kwam hij slechts op een 25e positie uit de eerste bocht en moest beginnen aan een inhaalrace. Het tempo was meteen goed en al snel werkte Raivo zich op naar de zesde plaats. Op het moment dat Dankers aansluiting had met de top 5 maakte hij een fout en kwam ten val. Helaas had Raivo even tijd nodig voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en viel zodoende buiten de top 30.

In de tweede manche kende Raivo een goede start en wist als derde uit de eerste bochten te komen. In het begin van de manche vocht Dankers enkele mooie gevechten uit en reed halverwege de manche op de vierde plaats. Toen de twee kopmannen vielen kon Raivo opschuiven naar de tweede plaats maar helaas kwam Mikkel Haarup snel terug en werd Dankers weer terug verwezen naar de derde plaats. Deze plek hield hij vast tot aan de finish en wist zodoende op een mooie derde plaats af te sluiten. Een resultaat met perspectief, vooral na een week met ziekte.

Uitslag eerste manche 125cc:

1 Mikkel Haarup
2 Gianluca Facchetti
3 Paolo Lugana
4 Rene Hofer
5 Matteo Puccinelli
33 Raivo Dankers

Uitslag tweede manche 125cc:

1 Mikkel Haarup=
2 Gianluca Facchetti
3 Raivo Dankers
4 Rene Hofer
5 Matteo Puccinelli


raivo_2016.jpg

overzicht


menu