nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team met sterke basis seizoen 2017 in


Het HSF Logistics Motorsport team heeft na haar start in 2012 een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels is een solide basis mét veel ervaring neergezet om in 2017 te kunnen gaan strijden om de ereplaatsen in het wereldkampioenschap MX2. Vanuit deze solide basis kunnen alle betrokkenen bij het team, intern én extern, hun professionele bijdrage leveren met als doel de rijders maximaal te laten presteren.

In 2017 is het HSF Logistics Motorsport team met drie rijders actief in het wereldkampioenschap MX2:

-Brian Bogers (NL, 6e eindstand WK MX2 2016)

-Calvin Vlaanderen SA/NL, 12e eindstand WK MX2 2016)

-Davy Pootjes (NL, 22ste eindstand WK MX2 2016)

Het doel voor 2017 van alle drie de rijders is om permanent in de top 10 te rijden én te strijden om de podiumplaatsen. Hierin worden ze bijgestaan door de monteurs Noud Aerts, Uldis Blumbergs, Martijn Vermeulen en technisch manager Frank Grolleman. Conditietrainer Nick van Gemert en coach August Justs werken nauw samen met Sportmedisch Centrum Papendal om ervoor te zorgen dat de rijders de best mogelijke begeleiding krijgen.

Naast de deelname aan het wereldkampioenschap MX2 komt het HSF Logistics Motorsport team ook aan de start in het Europees Kampioenschap. Raivo Dankers (NL) en Kristians Freimanis (LET) komen uit in de sterk bezette 125cc klasse. Het HSF Logistics Motorsport team biedt deze twee getalenteerde crossers de mogelijkheid om gebruik te maken van de professionele structuur van het team zodat ze op gecontroleerde wijze door kunnen groeien naar de top van de motorcross.

John Cuppen komt uit het Europees Kampioenschap 300. John heeft voor het team al verschillende IMBA titels in de wacht weten te slepen. Na een jaar van afwezigheid gaat hij weer op jacht naar goede resultaten.

Binnen de teamleiding is voor het seizoen 2017 een wijziging doorgevoerd. Joep Teunesen zal de dagelijkse leiding weer op zich nemen als teammanager, ondersteund door Frank Grolleman als technisch manager. Martin van Genderen blijft als adviseur nauw betrokken bij het WK-team en zal verantwoordelijk zijn voor de talentbegeleiding van de EK-rijders.

Foto: Kees Siroo

team2017.jpg

overzicht


menu