nieuws over motorcross

HSF Logistic Motorsport Team scoort eerste WK punten van het seizoen in Qatar


In Losail, Qatar hebben de rijders van het HSF Logistics motorsport team hun eerste punten om het wereldkampioenschap MX2 weten te scoren. Toch liep het allemaal nog niet helemaal gesmeerd, wat resulteerde in een vijftiende plaats voor Brian Bogers, achttiende plaats voor Davy Pootjes en een negentiende plaats voor Calvin Vlaanderen.

Het wedstrijdweekend, kende op vrijdag een valse start voor Calvin Vlaanderen. Zijn motor kwam voor de kwalificatieheat ten val in de waiting zone en hierbij raakte een draad van de startknop beschadigt. Dit had tot gevolg dat de motor niet makkelijk wilde starten en aangeduwd moest worden. Helaas sloeg de motor achter het starthek opnieuw af waardoor Vlaanderen lijdzaam moest toezien hoe de rest van start ging en hij terug kon naar het paddock. ‘’Het weekend begon moeilijk voor mij omdat mijn monteur vanwege een probleem met zijn visum niet aanwezig was. Dit was lastig voor mij maar ook voor de andere monteurs. Op vrijdag kon ik vanwege een technisch probleem niet starten in de kwalificatieheat waardoor ik in beide manches op zaterdag vanaf de 32ste startplaats moest starten,’’ vertelt een teleurgestelde Calvin Vlaanderen.

Ook voor Brian Bogers verliep de kwalificatieheat verre van vlekkeloos want bij een valpartij werd zijn motor door verschillende rijders geraakt waardoor deze dusdanig veel schade opliep en hij genoodzaakt was om de wedstrijd te verlaten.

De enige rijder die de finish wist te halen was Davy Pootjes op een veertiende plaats. Pootjes komt nog wedstrijdritme tekort maar reed een nette wedstrijd en deed hiermee vertrouwen op voor de zaterdag.

Op zaterdag nieuwe ronden, nieuwe kansen voor de rijders! Na het vallen van het starthek in de eerste manche kende Brian Bogers een goede beginfase en kwam op een negende plaats uit de eerste ronde. Lang hield hij goed stand in de top 10 maar omdat hij het steeds moeilijker kreeg om zijn ritme vast te houden, moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en kwam op een veertiende plaats over de finish. Davy Pootjes kwam net buiten de top 20 uit de eerste ronde en reed lange tijd rond de 19e plaats, in het slot van de manche kon hij nog aanzetten en begon het verschil te maken. Dit leverde hem verschillende plaatsen winst op en scoorde met een zestiende plaats vijf punten. Voor Calvin Vlaanderen was het een moeilijke manche want na een hele slechte start kwam hij pas op een 26ste plaats uit de eerste ronde. In het begin van de wedstrijd leek het erop dat Calvin naar voren kon komen maar hij kon het goede ritme niet te pakken krijgen en finishte met een 23ste buiten de punten.

Voor Brian Bogers was de tweede manche exact het tegenovergestelde van de eerste manche. De Eindhovenaar begon de wedstrijd nu als 17e en wist zich keurig op te werken naar de 13e plaats. Hiermee was hij ook meteen de beste Nederlander die over de finish kwam. ‘’ Niet het begin hoe we het hadden gehoopt maar we hebben heel het weekend een beetje pech gehad en daarbij kwam ook dat ik in beide manches helemaal vanaf de buitenzijde moest starten. Het was moeilijk om het verschil te maken dus al bij al veel puntjes laten liggen maar de kop is eraf. Volgend weekend nieuwe kansen en gaan we er weer vol voor,’’ aldus Brian Bogers.

Ook voor Calvin Vlaanderen was de tweede manche een stuk positiever dan de eerste manche. Na een start buiten de top 20 kreeg Calvin het goede ritme te pakken en klom op naar een keurige 15e plaats. ‘’In de eerste manche had ik geen ritme en reed ik rond alsof ik aan het trainen was. In de tweede manche ging het iets beter met een hogere snelheid en meer agressie. Ik ben teleurgesteld want dit zijn niet de plaatsen waarop we moeten kunnen eindigen. We gaan hard werken en komen volgend weekend sterker terug,’’ vertelt Calvin Vlaanderen.

Davy Pootjes kende een kopie van zijn eerste manche. Opnieuw was zijn start niet geweldig maar de man uit Ammerzoden reed zich met opnieuw een 16e plaats ruim in de punten. ‘’ Het was een positief weekend en vanaf hier kunnen we opbouwen. De resultaten zijn misschien niet top maar ik heb wel zelfvertrouwen opgebouwd en dat is het belangrijkste voor mij op dit moment. En we gaan heel naar huis, nu voorbereiden op IndonesiŽ,’’ vertelt Davy.

In het dagklassement kwam Brian Bogers met een vijftiende plaats het beste uit de strijd, Davy Pootjes sloot de dag af als achttiende en Calvin Vlaanderen eindigde op een negentiende plaats. Volgend weekend staat de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap worden verreden in IndonesiŽ. Deze wedstrijd zal worden verreden volgens het normale traditionele schema, de trainingen op zaterdag en de wedstrijden op zondag.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Qatar:

1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Benoit Paturel 44 Pnt
3 Julien Lieber 40 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 36 Pnt
5 Michele Cervellin 28 Pnt
15 Brian Bogers 14 Pnt
18 Davy Pootjes 10 Pnt
19 Calvin Vlaanderen 6 Pnt

Bogers_Losail_@shotbybavo_DSC_9879_(C).jpg

overzicht


menu