nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team scoort twee top drie plaatsen in GP MX2 in Indonesie


Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Indonesie twee top drie plaatsen weten te behalen. Davy Pootjes streed in de eerste manche voor de zege en werd na een sterk gereden wedstrijd op een tweede plaats afgevlagd. Brian Bogers kwam na tegenslag in de eerste manche ijzersterk terug in de tweede manche en wist als derde te finishen. Calvin Vlaanderen reed in de eerste manche een hele sterke inhaalrace maar kwam in de laatste ronde vast te staan en viel daardoor terug naar een twaalfde plaats. In de tweede manche kwam hij gelijk bij de start ten val omdat het starthek terug omhoog kaatste!

Regen, regen en nog eens regen in Indonesie. Dit had tot gevolg dat de baan er op zaterdagochtend nat en modderig bij lag waardoor de organisatie besloot om enkel een vrije training te laten verrijden. Alle drie de rijders van het HSF Logistics Motorsport team stonden op scherp en dit zorgde voor de snelste tijd voor Brian, een derde tijd voor Davy en een vierde tijd voor Calvin. Omdat later bekend werd dat deze uitslag gebruikt zou worden als startopstelling in de manches, hadden de rijders dus de ideale startplaatsen op zondag.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Davy Pootjes die als leider door de eerste bocht kwam. Pootjes reed een hele sterke wedstrijd en wist lang stand te houden op de eerste plaats. ‘’Ik heb de hele manche voor de overwinning gereden. De baan was echt heel slecht maar het rijden ging lekker. Een tweede plaats is een resultaat waar ik blij van wordt,’’ waren de woorden van een dolgelukkige Davy Pootjes.

Ook Brian zat er heel goed bij na de start en reed in de kopgroep. Echter door de modderige omstandigheden verloor hij bij het oprijden van een tafelberg de controle over zijn motor en kwam ten val. Brian lag ongelukkig en viel met motor en al naast de bult. Gelukkig was hij snel weer weg en kon hij aan een inhaalrace beginnen. Dit ging goed totdat hij opnieuw in de problemen kwam en de wedstrijd moest verlaten.

Calvin kreeg gelijk in de eerste ronde een tegenslag voor de kiezen. Een andere rijder kwam vlak voor hem ten val. Calvin raakte zijn motor en kwam zelf ook ten val. Snel sprong hij terug op de motor en kwam met een goed ritme terug naar voren gereden. Echter op een zevende plaats rijdend, kwam hij in de laatste ronde vast te staan in de modder en viel daardoor terug naar een twaalfde plaats.

Tussen de eerste en de tweede manche begon het opnieuw te regenen waardoor de baan er nog slechter bij kwam te liggen. De omstandigheden waren zo zwaar dat het een overlevingstocht werd. Brian ging fanatiek van start en nam in de beginfase de koppositie in handen. Echter in de verraderlijke omstandigheden kwam hij ten val maar kwam gedurende de wedstrijd toch nog weer ver terug. Toen hij op een derde plaats reed, werd de wedstrijd met nog zeven minuten te gaan afgevlagd waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

Davy Pootjes kwam verschillende keren ten val maar vocht door tot aan het einde en wist er toch nog een dertiende plaats uit te halen. ‘’Het was net een loterij. Ik zat er niet goed bij met de start en na een aantal valpartijen zat er niet meer in dan een dertiende plaats’’.

Met Calvin Vlaanderen ging het gelijk bij de start al mis. ‘’Het hekje waar ik achter stond sloeg terug omhoog waardoor ik voorover ging. Helaas zat het tegen hier in Indonesie. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Argentinie. Ik heb de snelheid en de conditie, alleen moet het nu nog op zijn plaats vallen,’’ aldus Calvin Vlaanderen.

In het dagklassement eindigde Davy op een vijfde plaats, Brian werd negende en Calvin sloot de dag af op een twintigste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap hebben Davy en Brian vele plaatsen winst weten te boeken en staan nu op een negende en elfde plaats. Calvin bezet na twee wedstrijden de negentiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Argentinie.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Indonesie:

1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Samuele Bernardini 38 Pnt
3 Julien Lieber 38 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 31 Pnt
5 Davy Pootjes 29 Pnt
9 Brian Bogers 20 Pnt
20 Calvin Vlaanderen 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na twee wedstrijden:

1 Julien Lieber 78 Pnt
2 Jeremy Seewer 72 Pnt
3 Benoit Paturel 70 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 67 Pnt
5 Pauls Jonass 57 Pnt
9 Davy Pootjes 39 Pnt
11 Brian Bogers 34 Pnt
19 Calvin Vlaanderen 15 Pnt

Pictures: Bavo

Vlaanderen_indonesia_@shotbybavo_DSC_3236_(C).jpg

overzicht


menu