nieuws over motorcross

JTX Racing team scoort eerste ONK punten van het seizoen in Heerde


Het JTX Racing team kwam zaterdag aan de start bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde. Loeka Thonies wist in de 125cc klasse een mooie tiende plaats te behalen, Rick Wennekes kwam in beide manches na een valpartij terug naar voren en ook Sven te Dorsthorst bleef niet helemaal verschoond van tegenslag maar scoorde toch in beide manches zijn eerste punten van het seizoen.

Er kwamen veel rijders op de eerste wedstrijd van het seizoen af dus werd er in de 125cc klasse in twee groepen getraind. Loeka Thonies zette in de tweede groep een snelle vierde tijd op de klokken en liet hiermee zien dat het met zijn snelheid wel goed zit. In beide manches mocht hij als achtste oprijden en kon hiermee een goede plaats uitzoeken achter het starthek. Ondanks dit miste Loeka in de eerste manche de start en moest vanaf een 23ste plaats aan een inhaalrace gaan beginnen. Met een goed tempo kwam hij hard terug naar voren en dit leverde hem een mooie tiende plaats op. In de tweede manche zat Thonies er beter bij en dook als elfde de eerste bocht in. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want hij kwam tijdens de eerste ronde hard ten val waarbij hij met zijn hoofd een flinke tik kreeg van het stuur. Duizelig maar op karakter pakte Loeka zijn motor weer op en reed nog van plaats drieŽnveertig terug naar een achttiende positie. In het dagklassement waren zijn resultaten goed voor een twaalfde plaats.

Rick Wennekes trainde juist in groep 1 van de 125cc klasse en kwam hierin tot een negentiende tijd, dit betekende dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten. Dit maakte het moeilijk om er bij de start goed bij te zitten en tot overmaat van ramp kwam Rick ook nog in de eerste ronde van de eerste manche ten val. Als allerlaatste moest Wennekes beginnen aan zijn wedstrijd en had moeite om in zijn ritme te komen. Hierdoor zat er in deze manche niet meer in dan een tweeŽndertigste plaats. Ook in de tweede manche bleef Rick niet verschoond van tegenslag want ditmaal kwam hij in de eerste bocht ten val. Bij de valpartij was zijn rem beschadigd waardoor hij het tijdens zijn opmars zonder rem moest doen. Het rijden ging nu een stuk beter dan in de eerste manche en dit leverde hem een eenentwintigste plaats op waarmee hij in het dagklassement vierentwintigste werd.

Ook MX1-rijder Sven te Dorsthorst kwam voor zijn eerste wedstrijd aan de start in Heerde. In de training zette hij van de 48 rijders een 22ste tijd op de klokken en hiermee mocht hij beide keren vanaf de eerste startrij starten. In de eerste manche kwam Sven meteen in de chicane achter een valpartij terecht die hij niet meer kon ontwijken waardoor hij ook ten val kwam. Als veertigste begon hij aan zijn wedstrijd en wist zich terug te knokken naar een drieŽntwintigste plaats. In de tweede manche zat hij er na de start een stuk beter bij en kon lange tijd een vijftiende plaats vast houden. Helaas reed hij zich op het zware circuit vast, wat veel tijd kostte. Na deze tegenslag slaagde Sven erin om nog wat plaatsen goed te maken en eindigde als achtentwintigste. `Het was een moeilijke wedstrijd vandaag en ik blij dat ik er goed door ben gekomen. Ik kijk uit naar de volgende ONK,’’ aldus Sven.

Aanstaande zondag staat voor het JTX Racing team alweer de tweede ONK van het seizoen op de planning in het Brabantse Mill.


loekaheerde2017.jpg

overzicht


menu