nieuws over motorcross

Raivo Dankers boekt manchezege in ONK 125cc in Heerde


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft zaterdag in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Heerde een manchezege weten te boeken. De rijder uit Heesch kwam in de eerste manche na een matige start hard terug naar voren en wist er nog een derde plaats uit te halen. In de tweede manche rekende hij af met de concurrentie en trok hij de overwinning naar zich toe.

De opkomst was groot voor deze eerste wedstrijd en daardoor werd er in twee groepen getraind. Al snel werd duidelijk dat het met de snelheid van Raivo wel goed zit want in de vrije training had hij de snelste tijd achter zijn naam staan. Ook in de tijdtraining slaagde hij erin om er een goede ronde uit te persen waarmee hij uiteindelijk uit kwam op een tweede tijd!

Gemotiveerd keek hij uit naar de eerste manche. Echter toen het starthek viel kwam hij niet goed weg en kwam pas rond de vijftiende plaats door de eerste chicane. Raivo bleef hier rustig onder en zette een hoog tempo in. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en zo kwam hij gedurende de wedstrijd aan op een derde plaats. De twee kopmannen hadden opdat moment al een gat weten te slaan. Raivo zette alles op alles om deze te dichten maar slaagde hier niet in en moest daardoor genoegen nemen met een derde plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal dook hij in de kopgroep de eerste bocht in. Vanaf een vierde plaats begon hij de druk op te voeren bij de rijders voor hem en het duurde niet lang voordat hij zich op had weten te werken naar een tweede plaats. Hij sloop naar het achterwiel toe van leider Rick Elzinga en zette de druk vol op de ketel. Het duurde niet lang voordat hij de koppositie over wist te nemen en met een strak tempo weg begon te lopen bij de tweede man. De vele trainingsuren van de afgelopen winter zijn niet voor niets geweest want op het loodzware circuit gaf Raivo geen krimp en hield het tempo hoog tot aan de finish! Tevreden werd hij als winnaar afgevlagd en verzekerde zich hiermee van een tweede plaats in het dagklassement.

Aanstaande zondag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Mill.

Daguitslag ONK 125cc Heerde:

1 Rick Elzinga 95 Pnt
2 Raivo Dankers 91 Pnt
3 Kevin Horgmo 79 Pnt
4 Raf Meuwissen 76 Pnt
5 Filip Olsson 74 Pnt

Afbeelding-36.jpg

overzicht


menu