nieuws over motorcross

Raivo Dankers wint beide manches van het ONK 125cc in Mill


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Mill gewonnen. De rijder uit Heesch was in topvorm en wist zelfs na een valpartij beide manches winnend af te sluiten.

Net als in Heerde was de opkomst groot in Mill. Er werd in twee groepen getraind waarbij Raivo in de tweede groep werd ingedeeld. Het gevoel op de baan was gelijk goed en dit resulteerde in de snelste tijd in zijn groep.

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Het spoortje werd tot in de puntjes geprepareerd en dit zorgde ervoor dat hij een hele goede start wist te pakken. Na een goed verlopen eerste ronde kwam hij als leider voorbij start/finish. Met een goed ritme wist hij de koppositie ronde na ronde in handen te houden. Wel kwam hij met zijn knie in aanraking met een paal en hier had hij toch even flink last van. Niet veel later kwam hij ten val waardoor hij de koppositie verloor en terug viel naar een tweede plaats. Hij had het juiste ritme gelijk weer in handen en ging in de aanval op de kopman. Met een sterk eindschot wist hij de koppositie terug in handen te nemen en hield stand tot aan de finish.

Tussen de manches in werd zijn knie verzorgd en was hij er klaar voor om de strijd weer aan te gaan in de tweede manche. Zijn start was wederom goed en in de kopgroep kon hij aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al snel de tweede plaats in handen te nemen. Vervolgens ging hij in de aanval op de kopman en sloop naar het achterwiel toe. Hij wachtte zijn kans af en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Het tempo van Raivo lag hoog en dit zorgde ervoor dat hij een voorsprong op wist te bouwen ten opzichte van de tweede man. Geconcentreerd reed hij de manche uit en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning pakte hij de dagzege in Mill. Dankzij deze zege heeft hij de leiding in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap in handen genomen. Aanstaande zondag gaat het kampioenschap verder in Axel.

Daguitslag ONK 125cc Mill:

1 Raivo Dankers 100 Pnt
2 Rick Elzinga 90 Pnt
3 Christopher Mills 79 Pnt
4 Filip Olsson 79 Pnt
5 Maksim Kraev 70 Pnt

Tussenstand ONK 125cc:

1 Raivo Dankers 100 Pnt
2 Rick Elzinga 95 Pnt
3 Filip Olsson 79 Pnt
4 Christopher Mills 79 Pnt
5 Kevin Horgmo 79 Pnt


25mill.jpg

overzicht


menu