nieuws over motorcross

Skovgaard en Thonies voor JTX Racing in de top tien in het ONK in Mill


De rijders van JTX Racing kwamen het afgelopen weekend in actie tijdens het Open Nederlands Kampioenschap van de KNMV in Mill en het MON NK in Berghem. De omstandigheden waren een stuk beter dan in de voorgaande weken waardoor de rijders een mooi wedstrijdweekend tegemoet konden zien.

Pijnlijke enkel voor Sven te Dorsthorst
In het ONK MX1 kende Sven te Dorsthorst een moeilijke dag. In de tijdtraining zette hij een 22e tijd neer waardoor hij in de manches geen goede plek achter het starthek uit kon kiezen. In de eerste manche kwam Sven goed weg bij de start en kon het in het begin van de wedstrijd meteen goed volgen. Halverwege de wedstrijd maakte hij echter een foutje maar verloor zijn ritme gelukkig niet en kon nog goed terugkomen. Helaas begaf de achterrem het niet veel later waardoor hij in de slotfase verschillende plaatsen prijs moest geven en uiteindelijk moegestreden op een 35ste plaats over de finish kwam. In de tweede manche ging Sven weer met veel vertrouwen van start en zat er goed bij. Echter na tien minuten wedstrijd zwikte hij op het knippenpad door zijn enkel en dit betekende helaas het einde van de wedstrijd. Vandaag zal te Dorsthorst zijn fysiotherapeut bezoeken en hij gaat er alles aan doen om aankomend weekend weer fit aan de start te staan tijdens het ONK in Axel.

Nieuw teamlid, Nikolaj Skovgaard, in de top tien in het ONK MX2
Nikolaj Skovgaard kende een sterke ONK MX2 in Mill. De dag begon door elektronische problemen in de tijdtraining niet ideaal voor Skovgaard waardoor hij niet verder kwam dan een 22e plaats. In de eerste manche kende hij een redelijke start en zat gelijk lekker in zijn ritme. Van buiten de top 20 kwam hij hard terug naar voren en knokte zich helemaal terug naar een 9e plaats. In de tweede manche was de start goed en wist Nikolaj lange tijd op een 7e plaats te rijden. Helaas kende hij een valpartij en moest hierdoor genoegen nemen met de 9e plaats, in de eindklassering werd hij 8e. “De baan was echt mooi en ik heb een hele goede dag gehad met mijn nieuwe team. Iedereen bedankt en op naar volgende week” aldus een tevreden Nikolaj.

Loeka Thonies achtste in ONK 125cc
In het ONK 125cc kwamen twee rijders van JTX Racing aan de start: Loeka Thonies en Rick Wennekes. Tijdens de tijdtraining kon Loeka een aantal keer aanzetten en dit was goed voor een vierde tijd in zijn groep. In de eerste manche kende hij een matige start en moest vanaf een veertiende plaats naar voren rijden. Dit lukte vrij goed en dit zorgde ervoor dat hij op een negende plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche was de start beter en kon Loeka binnen de top 10 aan zijn wedstrijd beginnen, helaas lukte het niet om een goed ritme te vinden en zakte hij terug naar de elfde plaats. In de laatste paar ronden lukte het als nog om de goede lijnen te vinden en kon Loeka nog terug komen naar een zevende plaats. In het dagklassement eindigde Thonies op een achtste plaats.

Druk weekend voor Rick Wennekes
Rick Wennekes draaide een dubbelprogramma met op zaterdag het MON NK in Berghem en op zondag het ONK in Mill. In Berghem wist hij tijdens de tijdtraining tot een 5e tijd te komen, een goede uitgangspositie voor de wedstrijd. Bij het vallen van het hek in de eerste manche was de start uitstekend en kon Rick lange tijd op een 2e plaats te rijden. Helaas moest hij deze in de laatste ronde nog afstaan en werd hij derde. In de tweede manche was de start opnieuw goed en kon Rick een goed ritme rijden. Hiermee kwam hij tot een vijfde plaats en dit was ook zijn uitslag in het dagklassement.

In Mill was het een moeilijkere dag voor Rick want in de tijdtraining kwam hij na verschillende snelle ronden niet verder dan een twintigste tijd en dit betekende één plaats te weinig voor de A-finale. In de eerste manche van de B finale kende hij een slechte start en ging het rijden ook niet naar wens. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een zevende plaats. In de tweede manche wilde hij voor revanche gaan en dit lukte redelijk. De start was veel beter en ook het rijden gingen soepeler dan in de eerste manche. Een tweede plaats werd zijn deel en hiermee eindigde hij in het dagklassement op een veertigste positie. “Een wisselvallig weekend en ik kijk echt uit naar Axel,” aldus Rick.

Mulders/van Deutekom op het podium in het NK Zijspancross
Frank Mulders en Marc van Deutekom wisten tweede te worden in het Nederlands Kampioeschap zijspancross van de MON in Berghem. Door een probleem met de afstelling konden ze in de training niet voluit rijden waardoor ze niet verder kwam dan een zesde tijd.

Voor de eerste manche werden er een aantal dingen aan de afstelling van de motor veranderd. Dit leek goed uit te pakken want het Frank en Marc wisten zich vanaf een derde plaats op te werken naar de koppositie. Echter omdat de motor bovenin niet goed doorliep, kozen ze ervoor om op safe te gaan. Dit zorgde er wel voor dat ze de koppositie verloren en op een tweede plaats werden afgevlagd.

Tussen de manches door kon het team weer vol aan de slag en werd de motor volledig nagekeken. Bij de start van de tweede manche zaten ze er meteen weer goed bij en werd het een kopie van de eerste manche, van drie vrij snel naar twee, en opnieuw in de jacht op de koplopers. Toen Frank en Marc de aanval openden op het leidende span sloeg de motor af. Hierna moesten ze opnieuw met een niet goed lopende motor de wedstrijd uitrijden, wat gepaard ging met wederom een tweede plaats.

“Twee keer tweede, hopelijk zijn de volgende wedstrijd de kinderziektes verholpen en is ons nieuwe blok binnen. De snelheid en het vertrouwen zijn goed, daar ligt het niet aan. Verder ziet alles er ook piekfijn uit, de kleding is top en het span ziet er gelikt uit” aldus Marc.

Aankomende zondag komt het team van JTX Racing aan de start in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Axel.

jtxteam.jpg

overzicht


menu