nieuws over motorcross

Raivo Dankers handhaaft zich aan de leiding in het ONK 125cc


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Axel in beide manches een inhaalrace moeten rijden. Dankers kwam in de eerste manche vanaf een laatste plaats helemaal terug naar een zevende positie. In de tweede manche was zijn start wederom niet goed maar hij kwam goed terug naar voren en wist na nog een valpartij uiteindelijk op een vijfde plaats over de finish te komen. Na drie wedstrijden blijft de rijder uit Heesch aan de leiding staan in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap.

Axel is een circuit waar Raivo tot nu toe altijd moeite mee heeft gehad. Ook in Axel waren er weer veel rijders afgekomen op de wedstrijd waaronder veel Europese toppers en werd er opnieuw in twee groepen getraind.

Raivo zat in de eerste groep en kwam tot een tweede tijd. Hiermee mocht hij in beide manches als derde een plaats zoeken achter het hek, wat hem verzekerde van een goede plaats.

In de eerste manche kwam Raivo niet goed uit de start en kwam als twaalfde door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem maar kwam in het heetst van de strijd buiten de baan terecht en viel hierdoor terug naar een laatste plaats. Door het sterke deelnemersveld was het moeilijk om naar voren te rijden maar met snelle rondetijden wist Dankers toch nog ver te komen en wist de manche op een nette zevende plaats af te sluiten.

Ook in de tweede manche zat Raivo er niet goed bij na de start en moest als vijftiende aan de wedstrijd beginnen. Hij kon een goed tempo oppakken en begon aan een inhaalrace. Toen hij was aangekomen op de zevende plaats wilde Raivo een inhaalactie plaatsen bij Rasmus Hakansson. Helaas ging het hierbij mis toen Hakansson ten val kwam. Raivo reed er op dat moment zo dicht achter dat hij hem niet meer kon ontwijken en ook ten val kwam. Dit kostte hem verschillende plaatsen maar Raivo herstelde zich goed en wist de verloren plaatsen nog weer goed te maken en kwam als vijfde binnen.

Met een 7-5 in de manches eindigde Raivo op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc blijft Dankers aan de leiding staan en heeft een voorsprong van zes punten op de tweede man. Aanstaande zondag zal de rijder uit Heesch van start gaan in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Daguitslag ONK 125cc in Axel:

1 Mikkel Haarup 95 Pnt
2 Gianluca Facchetti 91 Pnt
3 Kevin Horgmo 86 Pnt
4 Christopher Mills 73 Pnt
5 Raivo Dankers 70 Pnt

John Cuppen ondanks pijnlijke schouder dertiende in ONK MX1 in Axel

John Cuppen kwam aan de start in het ONK MX1 in Axel. Tijdens de tijdtraining probeerde John een aantal keren aan te zetten en kwam hiermee tot een twintigste tijd. “Er waren wel een aantal verbeterpunten, dus daar kon ik wel wat mee richting de eerste manche,” aldus John.

Bij het vallen van het starthek in de eerste was Cuppen matig weg en kwam als vijfentwintigste uit de eerste paar bochten. Gelukkig wist hij wel meteen een goed ritme te pakken en wist de goede lijnen te vinden op het zware circuit. Hierdoor wist John zich door het veld naar voren te werken. Toen John was aangekomen op de vijftiende plaats kwam hij in een mooi duel terecht maar helaas kwam hij tegen het einde van de manche ongelukkig terecht na een sprong waarna hij veel last kreeg van zijn schouder. Toch bleef Cuppen doorbijten en wist er nog een veertiende plaats uit te slepen.

Bij de start van de tweede manche zat John er goed bij en dook als tiende de eerste bocht in. Helaas kwam hij toen in het gedrang terecht en moest daardoor opnieuw als vijfentwintigste aan de wedstrijd beginnen. Het was in deze tweede manche een stuk moeilijker om de goede lijnen te vinden. Omdat hij ook hinder ondervond van zijn schouder ging het rijden niet zoals hij zou willen en moest hij genoegen nemen met de achttiende plaats. Dit betekende een dertiende plaats in het dagklassement.

John zal deze week zijn schouder laten rusten zodat hij er zondag tegenaan kan gaan in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Daguitslag ONK MX1 in Axel:

1 Jeffrey Dewulf 100 Pnt
2 Filip Bengtsson 86 Pnt
3 Sven van der Mierden 76 Pnt
4 Erik Kahro 72 Pnt
5 Jonathan Bengtsson 70 Pnt
13 John Cuppen 50 Pnt


Afbeelding-18.jpg

overzicht


menu