nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team strijdend voor WK punten in Argentinie


Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie gestreden voor de WK punten. Calvin Vlaanderen kende twee stabiele manches en werd elfde in het dagklassement. Brian Bogers was ziek geweest en ondervond hier hinder van. Toch wist hij er een dertiende plaats uit te slepen en hield hiermee de schade beperkt. Davy Pootjes bezeerde in de eerste manche zijn schouder en moest uiteindelijk genoegen nemen met een drie punten.

Het uitdagende circuit van Neuquen ligt in de prachtige omgeving van PatagoniŽ en is ondertussen een vaste waarde op de WK kalender. Het HSF Logistics Motorsport team kende in de aanloop op de wedstrijd wat obstakels nadat zowel Davy Pootjes als Brian Bogers geveld werden door fysiek ongemak.

Zoals aangegeven kende Brian een moeilijke aanloop op de wedstrijd in ArgentiniŽ. Na IndonesiŽ werd de rijder uit Eindhoven ziek en lag anderhalve week op bed met een voorholte ontsteking die door middel van antibiotica is bestreden. Hierdoor was hij fit genoeg om naar ArgentiniŽ af te reizen maar het werd een heel moeizaam weekend waarin hij merkte dat hij gedurende de trainingen veel snelheid tekort kwam ten opzichte van de andere rijders.

Op de wedstrijddag was dat verschil wel al iets minder maar kende Bogers tot twee keer toe een slechte start. In de eerste manche wist Brian zich na de matige start nog goed op te werken en hield hij het de gehelde wedstrijd redelijk goed vol. Met een elfde plaats zat hij dan ook ruim in de punten.

In de tweede manche liep het allemaal minder voor Bogers, al na drie ronden merkte hij dat hij vermoeid begon te raken. Hierdoor kon hij niet meer echt aanzetten en moest hij genoegen nemen met een zestiende plaats.

Ook Davy Pootjes kreeg te kampen met ziekte, de rijder uit Ammerzoden werd besmet met een bacterie na het eten van rauwe kip en verloor hierdoor 6 kilo. Ondanks dit zat Davy er qua snelheid toch goed bij dit weekend. In de eerste manche kwam Davy in de eerste ronde ten val waarbij hij zijn schouder blesseerde. Ondanks de pijn in de schouder wist hij nog een sterke inhaalrace te rijden en kwam als achttiende over de finish. Na de manche kreeg Pootjes helaas meer last van zijn schouder en hierdoor werd hij in de tweede manche gedwongen tot opgave. “In eerste instantie denken we niet dat er iets gebroken of ernstig beschadigd is maar ik ga bij thuiskomst even naar het ziekenhuis voor een check,” aldus Davy.

Calvin Vlaanderen kende een stabiel weekend in Neuquen. In het begin van dit seizoen kende Vlaanderen veel problemen waardoor hij in de eerste vier manches slechts twee keer tot scoren kwam. In de eerste manche kende Calvin geen geweldige start en na ťťn ronde kwam hij door op een zeventiende plaats. Hierna kon hij een goed tempo oppakken en wist zich op te werken naar de twaalfde plaats. In de tweede manche was de start beter en begon Vlaanderen binnen de top 10, helaas kon hij het tempo nu niet helemaal volhouden en moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats. “Ik ben heel tevreden, dit was voor mij een grote stap in de goede richting. Twee stabiele manches, elfde totaal, het was echt een leerzaam weekend voor mij. Elke week voel ik me beter en beter en ik kijk dan ook enorm uit naar de eerste Dutch Masters, volgende week in Oss,” aldus een opgeluchte Calvin.

Aanstaande zondag komt het HSF Logistics Motorsport team aan de start tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in het Brabantse Oss.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Argentina:

1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Jorge Prado 40 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
11 Calvin Vlaanderen 17 Pnt
13 Brian Bogers 15 Pnt
20 Davy Pootjes 3 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeremy Seewer 110 Pnt
2 Pauls Jonass 107 Pnt
3 Benoit Paturel 103 Pnt
12 Brian Bogers 49 Pnt
14 Davy Pootjes 42 Pnt
18 Calvin Vlaanderen 32 Pnt

Bogers_Argentina_@shotbybavo_DSC_8129_(C).jpg

overzicht


menu