nieuws over motorcross

JTX Racing team geeft alles in hun jacht op punten in de nationale competities


Het JTX Racing team kwam dit weekend in actie in verschillende wedstrijden waarbij er gestreden werd voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap. Ondanks de slechte weeromstandigheden hadden de organiserende verenigingen hun best gedaan om de banen zo goed mogelijk te prepareren. Loeka Thonies kwam in actie in het ONK 125cc in Axel waar zeer veel nationale en internationale rijders aan de start. Dit zorgde ervoor dat er opnieuw in twee groepen getraind werd. Loeka kende in de training veel moeite bij het neer zetten van een goede tijd en kwam hierdoor tot een tiende tijd in zijn groep waardoor hij in de manches pas als twintigste een plek achter het starthek mocht zoeken.

Bij het vallen van het hek in de eerste manche kwam Loeka matig weg en begon zijn wedstrijd rond de 25e plaats. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar voren en wist er een vijftiende plaats uit te halen. “Ondanks dat ik veel plaatsen heb goedgemaakt ben ik niet tevreden over mijn rijden,” aldus Loeka. In de tweede manche kende Loeka weer een slechte start en moest van buiten de top 30 aan zijn wedstrijd beginnen. Het duurde lang voordat Thonies een goed ritme te pakken kreeg en kwam hierdoor niet verder dan een vijftiende plaats. “In het totaalklassement betekende dit een veertiende plaats, hopelijk gaat het volgende week een stuk beter in Oss,” aldus Loeka.

Naast Loeka Thonies streed ook Rick Wennekes voor de punten in Axel. Helaas kende hij een moeizame tijdtraining waarin hij niet in zijn ritme kon komen. Hierdoor kwam hij niet verder dan de 24e tijd, wat betekende dat hij in de B-finale moest rijden. In de eerste manche maakte Wennekes een flinke valpartij mee bij de start en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hierna kon hij toch nog terug rijden naar een vijftiende plaats. “Over het rijden in de eerste manche ben ik tevreden, hier kan ik verder mee en nu moet ik zorgen dat ik puntjes op de i zet en de volgende keer in de A-finale kom,” aldus Rick. De tweede manche werd vanwege tijdgebrek niet verreden.

In de MX2 klasse in Axel stond Nikolaj Skovgaard aan de start. In de tijdtraining kwam Nikolaj in het sterke deelnemersveld tot een 23ste tijd, waar hij redelijk tevreden mee was. “Ik vond de baan echt geweldig, echt leuk om hier te rijden,” vertelde een blije Nikolaj na de training. In de eerste manche kende Skovgaard een slechte start waarna hij ook nog door een andere rijder werd aangetikt en ze samen vielen. Hierna moest hij de motor snel weer overeind trekken en in de achtervolging gaan. Alles gevend wist hij nog verschillende rijders te passeren en kwam op een zesentwintigste plaats over de finish. In de tweede manche was zijn start beter en kon hij als negentiende aan de wedstrijd beginnen. Helaas maakte hij daarna een fout en kwam ten val waardoor hij als 36e terug in de wedstrijd kwam. Na opnieuw een sterke inhaalrace kwam Skovgaard nu uit op een 21e plaats. “Het was een mooie maar moeilijke baan waar ik vandaag te vaak bodemonderzoek heb gedaan. Op naar de volgende week,” aldus Nikolaj.

In het ONK MX1 stond Sven te Dorsthorst voor JTX Racing aan de start. In de tijdtraining kon hij goed aanzetten en dit resulteerde in een negentiende tijd. Bij het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Sven goed van zijn plaats en kwam de eerste ronde door op een tiende plaats. Ondanks dat Sven een goed tempo reed kon hij niet voorkomen dat hij in dit sterke deelnemersveld nog wat plaatsen verloor en kwam zodoende als vijftiende over de finish. In de tweede manche was de JTX Racing-rijder opnieuw goed van start en kon weer goed meekomen in het sterke veld. Helaas maakte hij daarna twee foutjes en moest zich weer terug knokken. Dit lukte voor te Dorsthorst tot de 29e plaats, waarmee hij in het dagklassement 22ste werd. “Het rijden gaat steeds beter en ik kijk echt uit naar Oss,” aldus een redelijk tevreden Sven.

Frank Mulder en Marc van Deutekom stonden aan de start in Nederlands Kampioenschap Zijspancross van de MON in Overloon. In de tijdtraining wist het duo de snelste tijd te noteren waardoor zij de beste plek mochten kiezen achter het starthek. In de eerste manche kenden Mulder en van Deutekom een matige start waardoor ze slechts als vijfde aan de wedstrijd konden beginnen. Door het losse zware zand en de smalle sporen werd het inhalen ook nog moeilijker en het zijspan duo mocht aan de bak. En dat deden ze want gedurende de wedstrijd kwamen ze naar voren en wisten de manche winnend af te sluiten. Ook in de tweede manche kwamen Mulder en van Deutekom matig van hun plaats bij de start en gingen in de achtervolging. In de tweede ronde reden ze zich samen met een ander team ook nog vast en konden ze weer opnieuw beginnen. Zonder bril maar met de tanden op elkaar werden er veel plaatsen goed gemaakt en lonkte er een goede uitslag. Helaas eenmaal aangekomen op de derde plaats kreeg het JTX Racing duo in de laatste ronde af te rekenen met een vastloper. Doordat dit in de laatste ronde gebeurde werd het duo alsnog geklasseerd en werden ze tweede in het dagklassement.

Aankomend weekend hebben Mulder en van Deutekom geen wedstrijd, zij mogen op 2 april aantreden tijdens de eerste IMBA wedstrijd in het Zwitserse Wohlen.

loekaaxel2017.jpg

overzicht


menu