nieuws over motorcross

Raivo Dankers tweede in de Dutch Masters of Motocross in Oss


Tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oss is Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team als tweede geŽindigd in de 125cc klasse. De rijder uit Heesch werd in beide manches tweede en maakte hiermee een goed begin in het kampioenschap. In de MX1 werd John Cuppen tweeŽndertigste en achtentwintigste waardoor hij twee zwaar bevochte punten mee naar huis mocht nemen.

Circuit de Witte Ruyshuivel was de gastheer van de openingsronde voor de Dutch Masters 2017. Een prachtig circuit dat slechts enkele keren per jaar geopend is en waar veel rijders graag komen. Voor Raivo Dankers is Oss zijn thuis wedstrijd waardoor hij extra gebrand was op een goed resultaat.

In de tijdtraining zat Raivo er meteen goed bij en na het zetten van een aantal zeer snelle ronden bleek dit goed voor een tweede tijd achter de Deen Mikkel Haarup. Ook John Cuppen had het tijdens de training van de MX1 klasse goed naar zin en zette een aantal keren goed aan. Dit leverde hem een achtentwintigste tijd op, wat voldoende was voor deelname aan de wedstrijd.

In de eerste manche kwam Raivo niet heel goed weg bij de start en dook buiten de top tien de eerste bocht in. Het tempo van Dankers was en hoog en hij wist zich dan ook al snel op te werken naar een plaats binnen de top vijf. Dit was niet genoeg en hij bleef tot aan het einde van de manche aanzetten, wat hem een sterke tweede plaats opleverde.

In de tweede manche pakte Dankers een betere start en reed meteen in de top vijf. In de beginfase reed hij op een derde plaats en maakte jacht op Kevin Horgmo. In de vierde ronde vond Raivo het tijd om de aanval in te zetten en schoof door naar de tweede plaats. Ondanks de hete adem van Horgmo in zijn nek wist hij zijn positie te behouden en kwam als tweede over de finish.

Raivo Dankers: “Vooral in de tweede manche moest ik heel diep gaan. Mijn start was een stuk beter dan in de eerste manche en na een paar ronden kon ik de tweede plaats overnemen. De laatste paar ronden werd ik nog bijna ingehaald maar ik kon hem gelukkig achter me houden. Opnieuw tweede en tweede in de daguitslag, ik heb niks te klagen over de eerste wedstrijd.”

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Raivo ook in het dagklassement op een tweede plaats. Hiermee is zijn thuiswedstrijd geslaagd en kan hij zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd op 9 april in Harfsen.

John Cuppen kende een moeilijke eerste manche, na een matige start kwam hij pas heel laat in zijn ritme en hierdoor zat er niet meer in dan een tweeŽndertigste plaats. In de tweede manche was zijn start beter maar eenmaal in de eerste bocht kwam hij klem te zitten en moest hij bijna als laatste aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat het ritme beter was dan in de eerste manche kwam John niet verder dan een achtentwintigste plaats.

John Cuppen: “Over de training was ik best tevreden maar de manches waren moeilijk. In de eerste manche kwam ik pas in de laatste tien minuten in mijn ritme en dat was natuurlijk veel te laat. In de tweede manche was mijn ritme wel iets beter maar nog steeds niet goed genoeg. Al met al een teleurstellende dag, op naar volgende week.”

Over twee weken is de volgende Dutch Masters op het circuit van de HAMAC in het Gelderse Harfsen.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Oss:
1 Mikkel Haarup 50 Pnt
2 Raivo Dankers 44 Pnt
3 Rasmus Hakansson 36 Pnt
4 Rick Elzinga 34 Pnt
5 Christopher Mills 33 Pnt

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Oss:
1 Max Nagl 47 Pnt
2 Gautier Paulin 42 Pnt
3 Jeffrey Herlings 39 Pnt
4 Shaun Simpson 36 Pnt
5 Max Anstie 34 Pnt
30 John Cuppen 2 Pnt

Raivo_Dankers.jpg

overzicht


menu